Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
30 вересня Всеукраїнський день бібліотек. Святкуємо разом!

         Всеукраїнський день бібліотек у 2020 році відзначався вже у 22-й раз! Вперше за всю історію існування свята Національній бібліотеці України для дітей не було традиційного аншлагу, але це не стало не заваді святкуванню. Наші співробітники підготували безліч онлайн-подій, які допомогли долучитися до відзначення професійного бібліотечного свята ще більшій кількості шанувальників бібліотек по усій Україні.

         30 вересня всі святкові події відбувалися на сторінці Національної бібліотеки України для дітей у Facebook.

        Розпочалися вони о 10.00 відеопривітанням від генерального директора НБУ для дітей, президента Української асоціації працівників бібліотек для дітей Алли Гордієнко.

        Що відчуває дитячий бібліотекар, який все життя працював з читачами, коли раптом у бібліотеці запанувала тиша? Бібліотекарі відділів обслуговування розмірковують на карантинну тему і про зміни, народжені локдауном, у фільмі-рефлексії «Відверто. Сповідь бібліотекаря», прем'єра якого відбулася об 11.00.

        Сподіваємось ви посміхнулися о 13.00, переглянувши відеожарт «Бібліограбіжники» про пригоди двох читачів, які не могли дочекатися відкриття бібліотеки після карантину. Ідея сюжету також народилася завдяки пандемії.

        З 14.00 до 15.00 на вас чекали різноманітні цікавинки:

  • «Який фільм подивитися у День бібліотек». Тест-таблиця, що містить список цікавих фільмів, де зустрічаються бібліотеки. Спеціально розроблений бібліотекарями тест врахує ваші смаки і дасть відповідь, який фільм сподобається саме вам.
  • «Не вір – перевір». Улюблений літній формат відеозагадки, як це не дивно (жартуємо), присвячений бібліотекам! Як завжди – 5 фактів, один з яких неправильний.
  • «Якось у бібліотеці…». Театралізована казка Олени Комової. Чи знаєте ви, хто живе у бібліотеці? Ну, звичайно, книги, але крім них там проживають ще двоє черв’ячків – Тут і Там. На жаль, вони книгами смакують, а не читають. Але одного разу...
  • «Професії бібліотеки». Бібліоекспрес в рамках програми «Кроки до професії» розкаже про деякі звичайні та незвичні бібліотечні професії, які в більшості своїй залишаються поза зоною бачення читача.
  • «Бібліотека – то любов». Відеоколаж сучасних мультфільмів про бібліотечний простір для найменших читачів. Мультскарбничка буде доповнена списком фільмів, які можна буде подивитися разом із малечею у повному форматі.

        Мотиваційно-ностальгійний вечірній ефір «10 причин відвідати бібліотеку» нагадав деякі яскраві моменти минулих років:

        • 10 причин відвідати бібліотеку. Відеомотиватор (2011)

        • Бібліотека мистецька: Ольга Рапай, Олександр Міловзоров

        • Бібліотечна пісня-2014

Святкуємо онлайн разом! Дивіться, читайте, слухайте, грайте разом з нами
на сторінці Національної бібліотеки України для дітей у Facebook

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей