Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Дитяча студія лялькового театру «Бібабо» готує відеовиставу про неймовірні пригоди… шкарпеток

          З вересня заняття дитячої студії лялькового театру «Бібабо» проходять онлайн. Для спільної роботи обрано книгу Юстини Беднарек «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)».

         Історії настільки неймовірні й захоплюючі, що обрати якогось одного персонажа для майбутньої вистави виявилося непросто. Коли, нарешті, головні герої були узгоджені, маленькі актори взялися за створення шкарпеток-персонажів. Для кожного діти створювали свій власний набір емоцій, тобто різні комбінації брів та посмішок, які в різні моменти вистави повинні допомагати глядачу зрозуміти, що відчуває шкарпетка (страх, ейфорію, обурення тощо).

         Усі актори отримали матеріали для самостійної роботи над відеовиставою. Опісля проходило активне спілкування онлайн – обговорення, поради, репетиції. Фіналом повинна стати самостійна зйомка, де батьки гуртківців виступатимуть у ролі операторів та режисерів. Наразі жодне відзняте відео не залишається без відгуків та підтримки, а зворотний зв’язок із гуртківцями та їх батьками відбувається у режимі 24/7.

         Результатом роботи стануть 5 невеличких відеовистав про п’ятірку сміливих і непосидючих шкарпеток. У кожної шкарпетки своя історія: хтось шукає власне покликання, а хтось – пригод. Деякі шкарпетки тікають, аби збудувати кар’єру, а інші хочуть докорінно змінити власне життя. Втім, усіх їх об’єднує небайдужість та цікавість до навколишнього світу. Змінюючи своє життя, шкарпетки впливають на долі інших (людей, шкарпеток і тварин).

         Відео з’являтимуться щосуботи у медіапроєкті «Казка на ніч». Слідкуйте за його випусками на сторінці бібліотеки у фейсбук та YouTube.

         Декілька акторів лялькового театру бібліотеки мали передсвяткове домашнє завдання, а саме самостійно створити атмосферний переказ страшної історії із книжки та підібрати відповідні декорації до свята Геловін. Представляємо наступні відеооповідки:

         Бутенко Тетяна вподобала два оповідання «Вовкулаки» та «Балабоновий монстр» із книжечки Галини Ткачук «13 історій у темряві»;

         Рижкова Марія переповідає «Манмурт для риби»;

         Василенко Соломія презентує «Білу трішки чорну пречорну книжку» Кузька Кузякіна.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей