Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Секрети Книжника, або як стати Лідером читання»


         Перша онлайн-школа порад для справжнього книгомана представлена у п’ятисерійному випуску «Секрети Книжника, або Як стати Лідером читання» від книжкової КЛЮЧниці Наталії Марченко. Ідея проєкту виникла завдяки карантинним обмеженням, коли постало завдання провести ІІІ Всеукраїнський конкурс «ЛІДЕР ЧИТАННЯ-2020» в онлайн-форматі. Було створено спеціальні дистанційні програми для читачів літніх читань «Здоров’О з бібліотекою навіть і вдома», на допомогу юним книжникам відзнято кілька випусків фахових порад.

         Читачі, не виходячи з дому, могли поринути у професію бібліографа, спробувати себе у ролі літературного критика, розкрити таємниці письменників та стати експертами у створені рецензій на книги. Одне з головних завдань школи книжника – навчити читачів якісно, змістовно та правильно оформлювати відгуки на прочитані книги. Учасники літніх читань ділилися книжковими рекомендаціями та порадами в бібліотечних програмах «Книжковий ранок», «Читач в ефірі», отримували за публікації бонуси, які накопичувалися на уявному читацькому рахунку та наближали найактивніших читачів до почесного звання «Лідер читання».

         Наприкінці кожного онлайн-уроку Лідери отримували завдання на закріплення отриманих знань, правильні відповіді також збільшували їх читацький рейтинг.

         Онлайн-школа порад «Секрети Книжника, або як стати Лідером читання» навчає:

  • У першому відеоуроці «Книжка та її мама й тато» розповідається про те, з чого починається знайомство з книгою та про перше враження, яке так само, як знайомство з людиною, значною мірою залежить від зовнішнього вигляду.
  • «Як написати відгук так, щоб іншому захотілося прочитати рекламовану книгу» можна дізнатися у другому випуску онлайн-школи порад.
  • Третій випуск розповідає про «Забуті книжки» – чому одні книги живуть століттями, а інші – цікаві лише кільком поколінням. З випуску можна дізнатися про «ретроспективну бібліографію» та спробувати себе у ролі бібліографа-дослідника.
  • Чи існують книжки правильні та неправильні, достойні або недостойні – про це можна дізнатися, переглянувши четверту онлайн-зустріч школи порад, присвячену темі «Жанрові книги».
  • «Книжкові таємниці»п’ятий, завершальний випуск «Секретів Книжника, або Як стати Лідером читання», в якому говорили про письменницькі таємниці, точніше про псевдоніми. Свій секрет розкрила і Наталя Марченко, яка в якості письменниці виступає під псевдонімом Наталя Савчук. 

         Онлайн-школа порад «Серкети Книжника, або Як стати Лідером читання» стала прекрасним доповненням до відзначення 10-ліття започаткування рекомендаційного електронного ресурсу « КЛЮЧ».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей