Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Українська художниця - Катерина Білокур

         7 грудня виповнилося 120 років від дня народження Катерини Білокур. Українська художниця, яка зуміла підкорити своїм талантом увесь світ і утвердити перемогу творчості, вічного і прекрасного над життєвими негараздами, нерозумінням і супротивом із боку батьків та односельців. «Квіти, як і люди – живі, у них є душа!», – говорила Катерина Білокур. Це про неї Пабло Пікассо сказав: «Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї увесь світ!». Її роботи бачили Москва і Париж, а фарби і пезлики вона робила з підручних матеріалів. Сама художниця писала, що її картини подібні до вишивки, а кожна філігранно змальована деталь, ніби випромінює світло. В селі Богданівка нині є музей-садиба Катерини Білокур, де побували відвідувачі майже з 40 країн світу.

         Національна бібліотека України для дітей щиро запрошує до відділу мистецтв, ознайомитися ближче з життям та творчістю Катерини Білокур.

         Шануймо своїх разом!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей