Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

ENGLISH WITH NO LIMITS

         Добігає кінця 2020 рік. У вересні стартував наш проєкт Англійська без обмежень / English with no limits. Щовівторка та щочетверга вже впродовж трьох місяців ми проводимо наші заняття для дітей та підлітків від 10 до 14 років. Зустрічі проходять в онлайн-форматі на платформі Zoom. Під час наших занять ми за допомогою віршів та пісень вивчаємо граматику, а також вчимося розуміти фільми мовою оригіналу, не заглядаючи за кожним словом у словник!

         Заняття з граматики щовівторка допомагають дітям краще розуміти структуру англійської мови та правильно використовувати ті чи інші слова та словосполучення, різні скорочення слів, набувати практичних навичок.

         На заняттях щочетверга ми переглядаємо з дітьми фільми та мультики мовою оригіналу. Кінофільми без перекладу — безцінний ресурс, який допомагає відшліфувати мовні навички. Щоб заговорити побіжно, потрібно звикнути до розмовної мови, і кіно ідеально підходить для цього. За ці три місяці ми вже встигли переглянути декілька невеличких мультфільмів, наприклад, історію про заснування корпорації Lego, а також фільми – «Гаррі Поттер та філософський камінь» та «Чарлі та шоколадна фабрика».

         Обов’язково під час деяких занять ми розкриваємо тему «Офіційні свята в США». Спілкувалися про Хелловін, День подяки, навіть про Чорну п’ятницю. На часі – Різдво з Новим Роком.

         Завдяки співпраці з Посольством США ми маємо змогу спілкуватися з представниками програм Фулбрайт та Флекс мовою оригіналу. До наших зустрічей вже встигли долучитися такі гості: Coleen Prince – американка, стипендіат Програми ім. Фулбрайта в Україні, волонтер-викладач англійської мови у Національному університеті "Острозька академія", Роксоляна Орищин, випускниця програми FLEX, волонтер Національної бібліотеки України для дітей та Центру "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" у 2019 році, а також Отришко Марина, FLEX City Representative в центральній Україні. Під час зустрічей з гостями діти мають змогу не лише послухати про цікаві факти життя та навчання в США, але і поспілкуватись мовою оригіналу. Юні відвідувачі бібліотечної англомовної студії вже відкрили для себе багато цікавого про США, і, можливо, хтось уже почав думати про навчання за океаном.

         Також ми запитали у дітей про їхні враження від проєкту. Відповіді на кшталт: «Я стала краще розмовляти англійською», «Я став краще розуміти мову» або «Мені стало легше читати англійською» додали впевненості! А головне – діти продовжують підключатися до занять, не зупиняються. Вони або ж їхні батьки розповідають знайомим про наші заняття, завдяки чому до нас кожного тижня долучаються нові учасники. Саме тому було прийняте рішення, що реалізацію проєкту (який мав завершитись в кінці грудня 2020 року) буде продовжено і після новорічних свят.

         Невимушена атмосфера – ось, чого прагнуть діти! І саме тут вони її отримують!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей