Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Щедрик, щедрик, щедрівочка…

         Саме сьогодні, 13 січня, Щедрий вечір або Маланки, тому, як зійде перша зоря на небі, звідусіль починають лунати щедрівки, даруючи різноманітні побажання гарного та багатого року: «Щедрик, щедрик, щедрівочка, прилетіла ластівочка…»

         Слова цієї добре відомої в усьому світі щедрівки народжені ще в дохристиянські часи. Український композитор, майстер хорового співу Микола Леонтович зумів вправно відточити і зберегти мелодію. 105 років минає від часу першого виконання Щедрика студентським хором Київського університету імені Святого Володимира під керівництвом Олександра Кошиця. Ставши справжнім символом Різдва, Колядка дзвонів – Carol of the Bells мандрує з континенту на континент, має безліч переспівів та варіантів виконання, звучить в саундтреках до популярних голівудських фільмів та анімацій.

         Випуск 4 онлайн-проєкту #Музоманія присвячений творчості геніального українського композитора, фольклориста, педагога Миколи Дмитровича Леонтовича (1877 – 1921).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей