Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Підсумки «Морозних книжкових ігор»

           Головне – дати правильну назву програмі зимових читань. Бібліотекарі назвали її цього року «Морозні книжкові ігри», вибрали вдалу картинку для афіші, і прийшла до нас зима із морозами і снігом. Жартуємо, звісно, але й радіємо разом з усіма нашими читачами, які приєдналися до онлайн-читань.

         Загалом учасниками програми стали 47 дітей віком від 6 до 16 років. Нам приємно, що до бібліотечних подій на сторінці у фейсбук долучилися не лише читачі нашої бібліотеки та міста Києва, а й діти із Сумщини, Чернігівщини, Кіровоградщини, Хмельниччини, Рівненщини, Львівщини, Київської, Волинської та Миколаївської областей. Дуже тішить, що серед учасників є читачі з невеликих селищ та сіл.

         За чотири тижні нашої програми ми отримали від дітей (за підтримки батьків, які допомагали дітям молодшого шкільного віку комунікувати зі сторінкою бібліотеки у соціальних медіа) величезну кількість публікацій. Найпопулярнішою стала рубрика вихідного дня «В нашому домі читають УСІ!», до якої було надіслано 38 світлин.

         Щочетверга читачі віншували, колядували, щедрували. 21 відео із виконанням колядок, щедрівок та інших святково-обрядових пісень надійшло від читачів упродовж усієї програми. Була навіть одна колядка іспанською мовою, а також Різдвяна пісня англійською.

         13 щирих, добрих, щемливих дитячих розповідей надійшло у рубрику «Моє найдивовижніше Рідзво!». Читачі супроводжували свої розповіді світлинами, а дехто надіслав відеозапис. Публікації можна знайти на сторінці бібліотеки за хештегом #моєРіздво.

         Рубрика «Книжкові візерунки» – на другому місці в рейтингу активностей: читачі надіслали 22 книжкові рекомендації у форматі фото+текст, які виходили в ефір на сторінці бібліотеки зранку щовівторка. Публікації можна знайти за хештегом #книжковівізерунки.

         Бібліотека отримала 12 відео про «Холодні книжки з теплими історіями», у яких читачі розповідали про улюблені зимові книжки, тобто книжки на новорічно-різдвяну тематику, як, наприклад, «Різдвяна пісня в прозі» Чарльза Діккенса.

         Різноманітні майстерки з виготовлення ялинкових прикрас, сніговиків, сніжинок, символу 2021 року – бичка – також були популярними серед учасників читань: 12 відео майстер-класів доступні у фейсбук за хештегом #робизнами.

         Читачі залюбки щосереди виконували завдання від бібліотекарів у рубриці «Зимове бібліотечне оцінювання», а щопонеділка відповідали на запитання письменників. Свої відео з позначкою #завданнявідавтора надіслали письменниці Анастасія Нікуліна, Оля Русіна, Валентина Захабура, Ірина Мацко.    

         За участь у всіх подіях учасники «Морозних книжкових ігор» отримували за визначеною шкалою бонуси на свій особистий рахунок, а #колядки та #щедрівки ще додавали на рахунок індекс включеності аудиторії під публікацією впродовж 2-х днів із моменту публікації.

         А зараз ми оголосимо імена читачів, які стали лідерами програми зимових читань та отримали бонуси на свій рахунок. (Нагадаємо, що за умовами програми, участь у рубриці «В нашому домі читають УСІ!» не оцінювалася).

РЕЙТИНГ програми «Морозні книжкові ігри»

УЧАСНИК

Кількість бонусів, отриманих за участь у «Морозних книжкових іграх»

Загальна кількість бонусів
(з бонусами ФАН-клубу)*

   Католик Дарина

70,8

70,8

   Миронюк Христина

47,5

52,5

   Марчук Тимофій

40,7

40,7

   Коркош Надія

39,5

38,5

   Зайцева Анастасія

31,8

38,8

   Марчук Анастасія

27,9

31,9

   Постой Анна

24,7

32,7

   Левошкіна Катерина

24,5

24,5

   Скороход Олексій

22,3

25,8

   Скороход Єгор

22,3

25,8

   Данькова Валерія

21,8

22,8

   Лучинський Михайло

19,2

22,2

   Олійник Анна

17,5

19,5

   Мущенко Даниїл

9,0

9,0

   Католик Ірина

7,0

7,0

   Кучіна Надія

7,0

7,0

   Фурман Максим

4,0

4,0

* До таблиці не увійшли учасники ФАН-клубу,
які не брали участі у програмі зимових читань
«Морозні книжкові ігри».

         Вітаємо Дарину Католик, яка з великим відривом перемогла у наших зимових читаннях! А секрет перемоги простий – дівчинка брала участь у всіх завданнях, не пропускаючи жодного тижня. Дарина отримає приз від бібліотеки.

Призи та заохочення

         Для решти активних учасників, за багаторічною традицією, призом стане КВИТОК на бібліотечні СУТІНКИ – гостросюжетна пригодницька гра для обраних читачів! Цього року бібліотечно-книжкова пригода у форматі СУТІНКИ за книгою «Крижане серце» відбудеться на початку лютого у Zoom-форматі. Вартість квитка – 20 балів, які будуть автоматично зняті з ваших рахунків. Три переможці гри отримають книжкові призи.

         ВАЖЛИВО! За тиждень до події анонс гри СУТІНКИ «Крижане серце» буде розміщено на усіх бібліотечних акаунтах. Посилання на Zoom-конференцію ви отримаєте повідомленням на телефон у вайбер-групі «Бібліотечні СУТІНКИ». Просимо надіслати бібліотеці приватним повідомленням номер телефону учасника гри для групи. Зверніть увагу: ця ж група буде використана під час гри СУТІНКИ для виконання деяких завдань.

         Решту бонусів можна буде витратити під час весняного РОЗПРОДАЖУ призових лотів, який відбудеться у березні напередодні програми весняних читань «Книга єднає країну!».

Дякуємо читачам, які були з нами в зимових читаннях! До зустрічі в нових книжкових змаганнях!
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей