Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Семінар-тренінг «Зелена хвиля екочитання»

           24-25 травня у Національній бібліотеці України для дітей відбувся дводенний Всеукраїнський семінар-тренінг «Зелена хвиля екочитання» за підтримки Програми IBBY-Yamada 2021 «Право дитини стати читачем».

           З вітальним словом до учасників звернулися: Алла Гордієнко, генеральний директор НБУ для дітей, президент Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY), заслужений працівник культури України, кандидат культурології; Лариса Петасюк, заступник Міністра культури та інформаційної політики України; Дмитро Заруба, перший заступник голови Державної екологічної інспекції України; Євгенія Крутоголов, директор департаменту мистецтв Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти; Сергій Сьомкін, директор індустріального телевізійного комітету; Микола Томенко, голова благодійного фонду «Рідна країна»; Олександр Федоренко, начальник Управління організаційної діяльності Державної екологічної інспекції України; Віктор Круглов, директор видавництва «Ранок»; Богдан Красавцев, голова ГО «Екологічна нація», письменник, журналіст; Дар'я Лазарєва, експерт відділу клімату та транспорту ГО «Екодія».

           У зверненнях були озвучені основні екопроблеми сучасності, наголошувалося на тому, що екологічна складова – один із головних напрямів Концепції сталого розвитку, прийнятої ООН, прозвучали заклики працювати і діяти, враховуючи кліматичні обставини та збереження ресурсів, інтегрувати екологічну свідомість та принципи сталого розвитку в свою повсякденну роботу!

           Другий день розпочався засіданням круглого столу «Читання в стилі Еко», участь у якому взяли: Богдан Красавцев, голова ГО «Екологічна нація», письменник, журналіст; Юлія Смаль, письменниця, дослідниця дитячої літератури; Катерина Єгорушкіна, український прозаїк, поетеса, казкарка, психолог; Галина Ткачук, дитяча письменниця; Марія Солтіс-Смирнова, дитяча письменниця, казкарка; Валентина Юхимівна Черноус, директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка, заслужений працівник культури України. В обговоренні письменники підняли питання щодо екологічного виховання дітей через читання, із застосуванням книг з акцентом на казкотерапію.

           Насамкінець учасникам запропонували відповісти на питання «Анкети зворотного зв’язку». Всі респонденти підтвердили, що змістова наповненості заходу повністю відповідала меті та їхнім очікуваним професійним потребам. У фахівців спеціалізованих бібліотек для дітей з’явилися нові ідеї щодо застосування на практиці отримані знання та практичні навички виховання екологічної культури молодого покоління.

           Прес-реліз семінару-тренінгу «Зелена хвиля екочитання»

           Програма семінару-тренінгу «Зелена хвиля екочитання»

           Матеріали семінару-тренінгу «Зелена хвиля екочитання»

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей