Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Видатні книги для молоді з обмеженими можливостями. Вибір IBBY 2021

           За поданням Національної секції IBBY до каталогу Вибір IBBY 2021 Видатних книг для молоді з обмеженими можливостями до категорії Універсальний доступ увійшла книжка «Світ догори ногами» автора Анастасії Альошичевої, ілюстрації Олени Курдюмової, видавництво Ранок, 2018, Харків.

           До цієї секції входять книжки, зрозумілі усім, зокрема і людям з особливими освітніми потребами та інтелектуальними порушеннями.

           У світі, який дедалі більше має односторонню точку зору, саме ця книжка розповідає малечі, що немає єдиного способу бачити світ. Те, що комусь здається догори дригом, для іншого є абсолютно вірним явищем. У книжці висвітлюються дуже важливі для дитини теми. На прикладі історій про звірят діти можуть зробити власні висновки, проаналізувати свою поведінку або навіть отримати новий досвід.

           Борсуки, кажани, бобри та ведмеді оживають на сторінках сповненої картинок, розмов та запитань книжки. Маленькі звірятка завжди цікаво ставляться до тих, кого вважають зовсім іншими. Батьки та вчителі можуть використовувати цю книгу як трамплін для розмови про те, як бачать світ інші. Справді, питання "Чи є один єдиний правильний спосіб щось побачити?" дає дітям можливість сприймати різні точки зору у своєму світі.

           Ми усі такі несхожі, такі незвичайні! І світ у кожного свій — чудовий і неповторний! Дуже важливо навчити малюка з повагою і розумінням ставитися до уявлень кожного. Головне, щоб він усвідомив, що справжній світ не залежить від того, яким його бачить мавпочка, слоненя, птах або дитина! Адже справжній світ — цей той, де ми почуваємося щасливими!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей