Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Американський письменник, фулбрайтівець у НБУ для дітей

           Національна бібліотека України для дітей спільно з Програмою ім. Фулбрайта в Україні впродовж багатьох років популяризують американську літературу серед українських дітей. Одна з таких програм – «Кельдекоттівські читання», у якій беруть участь американці-фулбрайтівці, читаючи кращу американську літературу українським читачам.

           Цього року Програма ім. Фулбрайта в Україні зробила подарунок українським читачам до свята Ґеловіну. 29 жовтня 2021 року до Національної бібліотеки України для дітей завітав сучасний американський письменник, автор 22 книжок для дітей, професор St. John University у Нью-Йорку, фулбрайтівець Майкл Семпсон (Michael Sampson), директор Програми ім. Фулбрайта в Україні Джесіка Зихович і асистент програми Олена Іллясевич.

           Генеральний директор НБУ для дітей Алла Гордієнко гостинно зустріла шановних гостей і провела екскурсію бібліотекою, розповіла про ресурси і можливості як для дітей, так і для науковців у сфері дитячої літератури.

           Після знайомства з бібліотекою Майкл Семпсон вийшов у етер на офіційній сторінці НБУ для дітей у фейсбуці, щоб прочитати свою тематичну книжку «Trick or Treat». Читання зібрало понад сотню підписників.

           Зустріч із письменником, професором університету продовжилася у бібліотеці у вузькому колі читачів. Майкл Семпсон розповів про інші видання для дітей, співпрацю з Еріком Карлом і процес написання книжок. Він згадав, як ще у шкільні часи щотижня відвідував шкільну бібліотеку і прочитував 6 книжок на тиждень. Українським читачам Майкл Семпсон надав декілька порад:

           • щоб стати письменником, спочатку потрібно стати читачем;
           • кращий друг у дитинстві та дорослому віці – це бібліотека і книжка;
           • на кожного, особливо письменника, впливає середовище – тому пізнавайте, подорожуйте і спілкуйтеся!

           Не обійшлося без подарунків для читачів НБУ для дітей: Майкл Семпсон подарував чотири дитячі книжки власного авторства, а директор Програми ім. Фулбрайта в Україні – переклади американських книжок, які вийшли за підтримки Посольства США в Україні та сприяння благодійної організації «Українське Фулбрайтівське коло».

           Зустріч з американським письменником стала великою подією у житті бібліотеки. Майкл Семпсон пообіцяв повернутися до бібліотеки, щоб провести читання і літературну зустріч для великого кола читачів уже після послаблення коронавірусних обмежень.

           Для тих, хто пропустив зустріч в онлайні, найближчим часом буде опубліковане відео читань на YouTube-каналі бібліотеки.

           Національна бібліотека України для дітей висловлює щиру подяку Програмі ім. Фулбрайта в Україні за допомогу в організації цієї події та за багаторічну співпрацю.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей