Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Історії з бабусиної скрині: молитва

       Культура українського народу – це його душа, а звичаї, обряди та традиції – чарівні струни, які зворушують серця українців. У звичаях, обрядах, фольклорі відображені моральні цінності, ментальність, історія, життєва мудрість, світовідчуття та світосприймання нашого народу.

       Хочу поділитись історією про свою бабусю по маминій лінії, яка свого часу багато чому мене навчила. У шкільні роки під час літніх канікул я завжди їхала до неї в село, що на Чернігівщині, і безтурботно проводила там час.

       У центрі села була церква, в яку бабуся завжди ходила на свята. І ось одного разу з бабусею пішли і ми з моєю двоюрідною сестрою. Я дуже добре запам’ятала той випадок. Це було свято Маковія, і ми освячували святкові букети. І ось коли священник підійшов до нас, він щиро освятив водою не лише букетики, а ще й нас із ніг до голови. Сестра відреагувала сміхом, на що бабуся сказала, що у церкві не можна сміятися. А ще бабуся навчила мене господньої молитви «Отче наш», за що я їй дуже вдячна. Молитва завжди допомагає у найважчі моменти життя.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей