Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Всеукраїнська онлайн-школа для бібліотечних працівників
територіальних громад «Бібліотеки. Діти. Громади».
Продовжуємо навчання

     10-11 листопада продовжила роботу Всеукраїнська онлайн-школа для бібліотечних працівників територіальних громад «Бібліотеки. Діти. Громади», організована Національною бібліотекою України для дітей. Навчання проводилося для бібліотекарів Хмельницької області з метою удосконалення надання культурних послуг користувачам-дітям, підвищення іміджу бібліотек у громадах, перетворення їх на центри культурного життя і безпечний дозвіллєвий простір для дітей.

     Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко у своєму виступі наголосила на важливій ролі бібліотек у культурному житті громад, адже вони залишаються соціокультурними та провідними інформаційними центрами, що сприяють формуванню громадської думки і вихованню громадянської позиції у цільової аудиторії. Також акцентувала увага на правах спеціалізованих закладів, і про механізми вирішення питань при порушенні таких прав.

     Питання функціонування закладів культури у громадах у правовому полі, особливо враховуючи зміни у законодавстві в умовах воєнного часу, висвітлила Людмила Полікарпова, заступник генерального директора з науково-методичної роботи, зосередивши увагу на можливостях бібліотек стати потужним інструментом якісних змін та трансформації ТГ за рахунок розширення власного функціоналу та впливу.

     Наталія Загоруйко, завідувач відділу формування та зберігання документних ресурсів, наголосила на важливості актуалізації бібліотечних фондів, згідно рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України.

     Валентина Красножон, завідувач відділу довідково-інформаційного обслуговування, ознайомила учасників із блогами, мультимедійними презентаціями та корпоративними інформаційними ресурсами НБУ для дітей, які можна використати у щоденній роботі з дітьми.

     Неабияку роль у популяризації сімейного читання відіграють проєкти та програми, які дозволяють комплексно урізноманітнити форми роботи із цільовою аудиторією бібліотек, про що говорила Жанна Кунцяк, завідувач відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

     Наталія Дзюба, заступник генерального директора з інформаційних технологій, у своєму виступі презентувала ресурси з медіаграмотності для батьків та дітей, які будуть доречні при підготовці занять із фактчекінгу та інших медійних тем, а також ігрові ресурси для дітей.

     Сніжана Кисельова, завідувач відділу каталогізування, розповіла про особливості методичного супроводу впровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи спеціалізованих бібліотек для дітей із метою дотримання єдиних підходів у індексуванні документів.

     Про соціальні медіа як безкоштовні інструменти маркетингу та засіб комунікації з цільовою аудиторією розповіла завідувач сектору бібліотечної реклами Олена Кислова.

     Насамкінець Тетяна Кузілова, завідувач відділу науково-методичної роботи і бібліотечного маркетингу, висвітлила визначні дати 2023 року світового та загальнодержавного значення, які варто врахувати при плануванні заходів бібліотек, а також наголосила на спільній корпоративній роботі бібліотек задля підтримки і розвитку дитячої творчості.

     Традиційно всі учасники Всеукраїнської онлайн-школи для бібліотечних працівників територіальних громад отримають Сертифікати.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей