Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Зустріч з актрисою Наталкою Денисенко у Національному проєкті «Україна читає дітям»

     В гості до читачів бібліотеки завітала актриса Наталка Денисенко у рамках Національного проєкту «Україна читає дітям», яка читала старшокласникам фрагменти з «Лісової пісні» Лесі Українки. Як з'ясувалося, це один з улюблених творів актриси.

     На зустрічах проєкту наші гості, відомі особи, публічні люди, не лише читають свої книжки, вони діляться із читачами цікавими історіями зі свого професійного й особистого життя, розповідають про секрети професійної майстерності, шляхи становлення особистості, фактори впливу на певні життєві рішення. Спілкування зазвичай відверте, довірливе, особливо із підлітками, які стоять перед вибором життєвого шляху.

     Звісно, оскільки наш проєкт бібліотечний, в першу чергу на зустрічі гостей просять розказати про вплив книги та читання на формування успішної особистості. Від Наталки Денисенко наші читачі почули відверту відповідь, щоб стати успішною людиною, читати художні твори не обов'язково. Але при цьому стати успішною актрисою нашій гості допомогла здатність швидко вчити вірші та запам'ятовувати прозові тексти. Тож без книги не обійшлося. З української літератури в школі у майбутньої актриси було 12 балів.

     Читачі ставили багато запитань щодо вибору професії, вступу до театрального внз, перших кроків у кіно. Гостя була максимально відвертою та відкритою, докладно відповідала на питання одинадцятикласників, щоб задовольнити їхню цікавість до такого таємничого та привабливого світу кіно.

     Актриса свідомо перейшла у житті й творчості на українську мову. І на запитання: «Як перейти на українську?», — відповідає: «Це тільки ваше особисте рішення і ваша відповідальність». До речі, наша гостя читає українську поезію та публікує відеозаписи на youtube. «Наталка Денисенко» — так називається поетичний канал актриси, на якому вона читає вірші.

     Зустріч проходила у Міжнародний день волонтера і, звісно, ми запитали Наталію, чи волонтерить вона? Так, наша гостя волонтер, як і більшість українців нині. Її чоловік служить у ЗСУ, тому вибір очевидний, немає жодних вагань.

     Ми зафільмували фрагменти читання в укритті бібліотеки драми-феєрії «Лісова пісня», незабаром дивіться відео на бібліотечному ютюб-каналі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей