Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Безпечна мандрівка просторами інтернету

           Інтернет надає нам неймовірні можливості для здійснення відкриттів, творчості, спілкування, навчання дистанційно. Марно вже заперечувати, що він назавжди увійшов у наше життя. Це не добре і не погано – це нова реальність зі своїми позитивними та негативними сторонами. І іноді доволі небезпечними, адже більшість людей досі не розуміють, що порушення базових правил цифрової безпеки може реально їм нашкодити. І аби зайвий раз про це нагадати, у 2004 році запровадили міжнародний День безпечного інтернету. В Україні відзначається з 2009 року у другий вівторок лютого. Головним завданням цього дня було і залишається підвищення навичок інтернет безпеки серед дітей та підлітків.

           З нагоди цього свята для учнів початкової школи, які вперше завітали до нашої бібліотеки, був організований захід «Безпечна мандрівка просторами інтернету». Під час зустрічі, яка відбулася в читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку, бібліотекар із відділу інформаційних технологій розповіла школярам про розумне спілкування в інтернет-середовищі, а тематичний мульфільм «Приклеєний» показав, що може статися, якщо весь час проводити в ґаджетах. У наших маленьких читачів також була чудова нагода познайомитися з письменницею Інною Курило, яка презентувала дітлахам свою книжку «Кексик та інтернет». Котяча історія мандрів інтернетними просторами полонила серця наших розумників і зацікавила до читання. Також бібліотекар ознайомила читачів з іншими книгами даної тематики з фондів нашої бібліотеки.

           Ми віримо, що наші маленькі друзі після нашої інтернет-зустрічі будуть цінувати живе спілкування, більше дружити з книжкою і знатимуть основні заходи безпеки під час користування комп’ютером.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей