Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Валізка з книжками» в НБУ для дітей

           Восени 2023 року Національна бібліотека України для дітей подала заявку на участь у проєкті для дітей «Валізка з книжками» від Культурного інституту Німеччини Goethe-Institut Ukraine. Усього на участь у проєкті подано понад 4500 заявок, і лише 250 із них стали переможцями, серед яких опинилася і наша бібліотека. І от нарешті на початку лютого 2024 «Валізка з книжками» дісталася НБУ для дітей!

           Цей проєкт започатковано Goethe-Institut Ukraine спільно з Німецькою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги, які зробили усе можливе, аби улюблені видання українських та зарубіжних авторів потрапили до наших дітей спочатку в Німеччину, а потім і в українські дитячі бібліотеки.

           Як правильно говорити з дитиною про війну або як їй пояснити, що зараз відбувається? Чудові експерти у сфері дитячої літератури та психологи обрали для валізки найкращі книги, з якими дітям буде легше проживати травматичний досвід, керувати своїми емоціями та обговорювати те, що їх турбує, або ж просто занурюватися в історії та шукати в них опори.

           Вміст валізки наповнюють не тільки книжки, а й сенсорні іграшки та матеріали для творчості, які використовуються під час читання. Саме такий формат допомагає дітям впоратися із величезною кількістю психологічних травм, і тому читання стає набагато цікавішим.

           У валізці також є чудовий іграшковий черв’ячок, який уже став бібліотечним улюбленцем. Він дуже любить книжки, а також йому подобається обговорювати їх у колі друзів – справжній «книжковий черв’як». До речі, а ви знали, що німецькою мовою людину, яка обожнює читати й іноді забуває про все інше на світі, можна назвати одним словом – Buecherwurm!

           Проєкт реалізується Goethe-Institut Ukraine за підтримки Auswartiges Amt

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей