Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Унікальна самчиківка

        Український розпис – традиційне візерункове народне малярство – мабуть, і з’явився тому, що українці захотіли зробити цей дивовижний світ ще прекраснішим. Здавна українці прикрашали свої оселі та предмети вжитку казковими різнобарвними тваринами, птахами, квітами та деревами. Напевно, важко знайти в Україні людину, яка б не чула про відомий на весь світ петриківський розпис, що зародився ще у дохристиянські часи. Але мало хто знає, що яскравими букетами, зорями, кучериками прикрашали сільські хати-мазанки і на північній Одещині, Хмельниччині та Вінниччині. Кожен регіон України вирізнявся своїми традиціями розпису – технікою, кольорами, мотивами. Нині серед найвідоміших – косівський, опішнянський, бубнівський, васильківський, самчиківський розписи.

        Сьогодні мистецький захід «Унікальна самчиківка» ми присвятили унікальному народному живопису, який виник в Україні в селі Самчики Хмельницької області. Читачі дізналися, як відродився забутий самчиківський розпис, які рослини та звірі ним зображуються, які матеріали та фарби використовуються. Діти подивилися сюжет про те, як створюється самчиківський розпис. А ще – спробували себе у ролі народних малярів, розфарбувавши картини, створені художницею українського народного живопису Катериною Гнєтушевою. Діти малювали олівцями, фломастерами, маркерами, та найголовніше, вкладали в малюнок свої почуття, емоції та настрій. Малюнки вийшли яскравими і неповторними. Усі учасники заходу погодилися, що український розпис – це і творчість, і медитація, і свобода, в якій немає обмежень.

        Бережемо свої традиції! Малюємо із задоволенням!!!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей