Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Водограй пісень Володимира Івасюка

Музичний альманах до 75-річчя від дня народження українського композитора, поета Володимира Івасюка

         Із нагоди 75-ої річниці від дня народження українського композитора Володимира Івасюка до відділу мистецтв завітали читачі. Володимир Івасюк – один із найвідоміших українських музичних митців ХХ століття, мистецтвознавці називають його основоположником української естрадної музики. За своє коротке життя він створив понад 100 пісень, музику до кількох театральних вистав та 53 камерних та інструментальних твори. Його доробок вирізняється неповторним самобутнім стилем.

        Зустріч розпочали спільним виконанням легендарної пісні «Червона рута», що, без сумніву, є пісенною візитівкою української естради і понад пів століття лунає у виконанні світових зірок багатьма мовами світу. Діти познайомилися із виставкою видань про життєвий та творчий шлях митця, збірок пісень та інструментальних творів. За фахом медик, за покликанням композитор, піаніст, скрипаль, співак і гітарист Володимир Івасюк також захоплювався кінематографом, малюванням та фотографією. Відкриваючи для себе нові грані митця, діти дізналися цікаві факти з його життя та історії створення всесвітньо відомих українських шлягерів. А ще переглянули документальні кадри зі спогадами сучасників пісняра та уривки з кінофільмів «Червона рута» та «Смерічка».

        Незабутнє враження усі присутні отримали від камерного прослуховування інструментальних творів: сюїти-варіації на тему народної пісні «Сухая верба» та «Мелодія». Перша пісня Івасюка «Колискова», написана митцем у 16 років на слова батька М. Івасюка, прозвучала в оригінальному виконанні KRUTЬ під акомпанемент бандури та створила ліричний настрій. Неповторні пісенні перлини «Водограй», «Пісня буде поміж нас», «Я піду в далекі гори», «Пісня про тебе», «У долі своя весна», «Залишені квіти», «Ласкаво просимо» у виконанні автора та зірок естради лунали завдяки багатій фонотеці відділу. Дізнатися більше, прослухати грамплатівки та аудіозаписи можна у відділі мистецтв.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей