Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Ізотерапія – малювання на мокрому папері

         Малювання як антистрес, малювання як релакс та можливість знайти гармонію з собою та світом. Ізотерапія допомогає впоратися зі зневірою та депресією, адже процес створення картини схожий на медитацію – заспокоює, додає в життя яскраві барви, допомагає зосередитися і знайти вихід зі складної ситуації.

        Сьогодні у відділі мистецтв на годині творчості діти познайомилися із технікою малювання аквареллю на мокрому папері. Акварель – одна з найвишуканіших технік живопису. З італійської «acquarello» перекладається як водянистий. Саме вода робить акварель такою легкою та прозорою.

        Ця техніка цікава ще й тим, що передбачити, якою ж вийде картина, майже неможливо. Фарби змішуються, перетікають одна в одну, контури та лінії більше залежать від земного тяжіння, аніж пензля художника. До повного висихання малюнок може змінитися декілька разів.

        Малюючи свої шедеври, діти пізнавали себе і усвідомлювали, що дійсність буває різною і обставини не завжди залежать від нас самих. Тож малюнки вийшли абсолютно несхожими – оригінальними, креативними, сповненими особистими емоціями кожного маленького художника. Втім, незадоволених своєю творчістю не було, і це додало дітям впевненості у своїх силах.

        Малювання по-мокрому – чудовий спосіб відновити енергію, розслабитися і досягнути душевної гармонії. Виплескуючи свої емоції за допомогою живопису, ми пізнаємо себе і оновлюємося. Тож ізотерапія – це своєрідне побачення із самим собою, власним внутрішнім світом.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей