Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Майстер-клас «АРТоб’єкти з артефактів»

        У Національній бібліотеці України для дітей намагалися донести всьому світу, що Україна – країна миру, квітів і любові! У рамках циклу «Мистецтво проти війни» 6 березня відбувся майстер-клас із розпису використаного військового спорядження «АРТоб’єкти з артефактів».

        Барвистими фарбами читачі, бібліотекарі, кадети й просто всі, хто вміє вправлятися з пензликом, стирали спогади про страждання і біль, які приносить війна. Розмальоване символами України – червоною калиною, лелеками, квітами, голубами військове спорядження перетворилося на символ боротьби, стійкості й незламності українського духу.

        На запитання «Навіщо розмальовуєте військове спорядження?» учасники майстер-класу відповідали, що хочуть підтримати бойовий дух наших захисників, а також сказати рашистським зайдам, що їм ніколи не вдасться завоювати українську землю і український народ. Бо неможливо перемогти націю, яка навіть на зброї малює квіти.

        Процес захопив усіх – і дітей, і дорослих. Навіть генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко не втрималася й допомогла читачам розмальовувати найбільший за розмірами артефакт.

        Матеріали для розпису (ящики та коробки для набоїв і боєприпасів, тубуси для гранатометів тощо) надало Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Фарбами, пензликами й іншим приладдям для малювання забезпечили ГО «Сучасне об’єднання кінематографістів», ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії» за підтримки Української Федерації Банків Продовольства. Перетворені на художні вироби військові артефакти будуть передані для продажу на аукціоні. Виручені кошти спрямують на потреби ЗСУ.

        На цій яскравій події були присутні представники ТРО Медіа, тож відеорепортаж можна переглянути на їхніх електронних ресурсах.

        Партнери бібліотеки, за сприяння яких відбулася ця подія, підготували для учасників майстер-класу сюрприз – солодкі подарунки.

        Дякуємо нашим захисникам за можливість жити, навчатися, творити! Наближаємо Перемогу разом!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей