Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тренінг «Практична медіаграмотність»


Медіаграмотність — сукупність знань, навичок та умінь, які дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати повідомлення різних жанрів і форм для різних типів медіа, а також розуміти і аналізувати складні процеси функціонування медіа у суспільстві та їх вплив. В основі медіаграмотності — модель, яка заохочує людей замислюватися над тим, що вони дивляться, бачать, читають.

Громадська організація «Академія Української преси» опікується впровадженням медіаосвіти і медіаграмотності в Україні. Спільно з програмою «Бібліоміст» реалізує проект «Практична медіа грамотність» для працівників бібліотек.

У рамках цього проекту у Національній бібліотеці України для дітей пройшов дводенний тренінг «Практична медіа грамотність», у якому брали участь Віталій Чумак, координатор відділу комунікації та адвокації програми "Бібліоміст", IREX/Україна; Оксана Волошенюк, директор Академії Української преси; Людмила Гуменюк, директор Центру медіареформ, медіатренер, експерт з медіаосвітніх питань, магістр політичної комунікації Шефілдського університету; Валентина Потапова, медіапедагог та фахівці з Житомирської, Чернігівської, Черкаської обласних бібліотек для дітей, РЦБС Київської області, Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва і НБУ для дітей.

Під час семінару фахівці отримали нові знання, ознайомилися з методиками для подальшого самостійного розвитку та роботи з користувачами. Адже важливе завдання сучасної бібліотеки – допомагати своїм дорослим, юним і, навіть, наймолодшим читачам вчитися компетентно споживати будь-які повідомлення в мас-медіа та вміти створювати свій власний медіа-продукт. Сучасний користувач повинен розуміти, наскільки важливо володіти інформацією, зберігати її, систематизувати і передавати, а найголовніше - критично оцінювати, відрізняючи від пропаганди та маніпулятивної брехні, формувати аргументоване власне бачення подій.


Відгуки учасників семінару

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей