Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2017

    Урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2017 відбудеться 20 березня 2017 року у Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва під гаслом «Нам книжка відкриває всі світи». У відкритті головної події року для дитячих бібліотек України візьме участь делегація зі столиці у складі представників Міністерства культури України, Національної бібліотеки України для дітей, письменників, видавців, журналістів тощо.

    Після офіційного відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання свято книги розпочнеться в усіх дитячих бібліотеках країни. Національна бібліотека України для дітей цьогоріч підготувала для своїх читачів дещо незвичний, але надзвичайно цікавий формат – Фестиваль читання сезону весна-літо — 2017 «Книжкові відкриття»!

1.

    Розпочнеться фестиваль 23 березня о 12.00 книжковим дефіле «Зустрічаємось з книжками — прикрашаємось думками!». У модному книжковому показі візьмуть участь автори, видавці, художники-ілюстратори, книжки яких будуть читати дітям у всіх відділах бібліотеки під час весняних канікул.

    На бібліотечний подіум разом зі своїми книжками та юними читачами в костюмах книжкових персонажів вийдуть письменники Оксана Кротюк, Ніка Ініна, Юрій Бедрик, Кот Єльпітіфор, видавець Анна Похлєбаєва (видавництво «ART-books»). Вони не лише продемонструють книжки, а й поділяться думками, якими неодмінно зможуть прикраситися діти, коли прочитають ці книжки.

    Завершиться модний показ нової книжкової колекції зустрічами з авторами у відділах, де кожен із письменників зможе більш докладно поспілкуватися з читачами, відповісти на їхні запитання, прочитати уривки зі своїх книжок.

    Кожній дитині, яка виявить бажання відвідувати книжкові покази під час весняних канікул, будуть вручені посвідчення учасників дитячого журі фестивалю. Посвідчення може отримати кожен бажаючий з першого дня канікул 27 березня у секторі обліку користувачів.

2.

    Адже увесь тиждень з 27 по 31 березня щодня у кожному з відділів обслуговування в рамках Фестивалю читання сезону весна-літо — 2017 «Книжкові відкриття» будуть відбуватися книжкові покази. Для того, щоб учасники дитячого журі встигли познайомитися з усіма новинками фестивалю, покази у відділах будуть розпочинатися у різний час.

ГРАФІК КНИЖКОВИХ ПОКАЗІВ

    Після знайомства з новими книжками, учасники дитячого журі можуть поставити оцінку кожній з книжок – замалювати кількість зірочок з 5-ти можливих. У посвідченні журі є також місце для відгуків про кращу книгу фестивалю, кращого автора, художника-ілюстратора та ін.

    Найактивніші члени дитячого журі – ті, що відвідали більше половини книжкових показів, стануть почесними членами національної секції міжнародного дитячого журі IBBY.

3.

    Завершиться фестиваль 2 квітня об 11 годині грандіозним сімейним святом «Ювілей у країні прочитаних книжок». Це буде костюмована вечірка з подарунками з нагоди Дня народження Національної бібліотеки України для дітей.

    На свято запрошуються найактивніші учасники зимової гри «50 кроків до мрії» та учасники весняного фестивалю «Книжкові відкриття»: вони отримають свої заслужені нагороди. Обов’язковою умовою для участі у вечірці є костюм літературного героя та КНИГА у подарунок бібліотеці. Адже під час свята відбудеться Парад костюмів non-stop, а після цього дорослі й маленькі гості будуть «випікати» в подарунок бібліотеці іменинний тортик з книжок!

    Потім усі учасники свята об’єднаються у команди та вирушать у Квест країнами прочитаних книжок, по завершенні якого Бібліотека пригостить своїх улюблених читачів справжнім іменинним тортом!

    Ось таку цікаву програму на весняні канікули підготували бібліотекарі головної дитячої бібліотеки країни своїм читачам. Запрошуємо до участі!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей