Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Нам книжка відкриває всі світи!»

       20 березня у Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва у м. Ужгороді стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Нам книжка відкриває всі світи!».

    Урочисте відкриття свята розпочалося у приміщенні Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка». Учасників та гостей свята вітали заступник начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації Іван Іванович Канюка, заступник міського голови Ужгородської міської ради Олександр Павлович Білак, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України Алла Іванівна Гордієнко. Також для учасників урочистостей звучали вітання від української поетеси, члена Національної спілки письменників України М. Морозенко, письменниці, лауреата премії Леоніда Бразова в номінації «Проза», лауреата премії імені Панаса Мирного Т. Луньової, а також від письменників та поетів Закарпаття: українського прозаїка, поета, перекладача, голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, лауреата Всеукраїнської премії ім. Павла Тичини, лауреата обласних премій ім. Д. Вакарова, ім. Зореслава та ім. Ф. Потушняка В. Густі; поетеси, прозаїка, перекладача, члена Національної спілки письменників України, лауреата премії ім. Лесі Українки, координатора проекту «Все Закарпаття читає дітям» Г. Малик.

    Розпочалося свято театралізованим дійством, яке перетворилося на справжнє свято читання. Діти-учасники свята брали активну участь у квесті «Як пройти у казку?», перегляді «Письменники Закарпаття — дітям», фест-лотереї «Міняю вірш на подарунок», виставці-кросворді «Читаємо! Знаємо! Відгадуємо!», майстер-класі за участю видатних майстринь народної творчості України Л. Горбань, Н. Стегури, М. Купарь «Зроби книжку гарнішою». А завершальним для дітей був неперевершений флешмоб «Читай з нами! Читай як ми! Читай краще за нас!», на якому і діти, і дорослі показали справжню любов до української книги.

    Також під час урочистого відкриття на базі обласної бібліотеки для дітей та юнацтва проведено засідання за круглим столом «Підтримка і розвиток дитячого читання в Україні: загальнонаціональні ідеї та регіональний досвід» за участю фахівців НБУ для дітей, бібліотекарів спеціалізованих бібліотек для дітей Закарпаття, видавців, дитячих письменників, представників влади, на якому обговорювалися проблемні питання поповнення бібліотечних фондів новими дитячими книгами, залучення сучасної дитини до книги, бібліотеки та читання засобами художнього та театрального мистецтва, а також співпраця бібліотеки з письменниками та видавцями.

    Отже, свято книги і читання розпочалося і полетіло Україною, зазираючи до кожної бібліотеки для дітей. А завершиться воно 2 квітня у Всесвітній день дитячої книги у Національній бібліотеці України для дітей читацькою вечіркою «Ювілей у країні прочитаних книжок», під час якого проходитиме костюмоване дефіле читачів «Парад книжкових героїв».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей