Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Фестиваль читання сезону весна-літо – 2017 відкрито!

       За 50 років свого існування Національна бібліотека України для дітей 50 разів відкривала Тиждень читання. Це найголовніше свято усіх дитячих бібліотек України, яке зазвичай проходить на весняних канікулах. За свою історію воно змінювало назву, формати проведення. Але такого свята, яке відбулося у бібліотеці 23 березня 2017 року, мабуть, ще ніколи не було: бібліотекарі вирішили влаштувати модний книжковий показ! Саме так! Ви здивовані? Але чому?

     Бібліотека теж може бути модною! Наприклад, бібліотекарі можуть підказати вам, що читають у цьому сезоні, які новинки задають стиль і диктують книжкову моду. У бібліотеці вас познайомлять із новими колекціями видавництв та авторів, підберуть книжку саме для вас! Тут навіть можуть створити ваш особливий індивідуальний неповторний стиль, стиль сучасної, гарної, розумної людини, яка знає, чого прагне, людини, яка має смак.

    «Скажіть нам, що ви читаєте і ми скажемо хто ви!», — такими словами книжкові менеджери (бібліотекарі) розпочали дефіле «Зустрічаємось з книжками – прикрашаємось думками».

    Відкрила модний показ генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко, яка привезла книжковий дружній привіт від читачів і бібліотекарів із Закарпаття, тому що саме звідти 20 березня в цьому році розпочався Всеукраїнський тиждень читання. Алла Іванівна у своєму привітанні наголосила, що читання книжок прикрасить кожного, адже заряджає нас думками, а людина з думкою – людина гарна.

    Першою на бібліотечний подіум вийшла прекрасна і вічно юна НБУшка. Неповторний стиль, посмішка та любов до читання — наша бібліотечна дівчинка завжди в тренді! Читачі бібліотеки її дуже люблять, тому зустріли гучними оплесками.

    Книжкове дефіле продовжила поезія – книга Юрія Бедрика з інтригуючою назвою «Снюсь-нюсь-нюсь». Бібліотекарі і читачі не лише продемонстрували книжку – на подіум разом з автором вийшли у костюмах персонажі твору «Киця у ворожки» та показали міні-театралізацію цієї веселої поетичної історії. Автор збірки Юрій Бедрик привітав читачів бібліотеки з 50-річчям та відкриттям Тижня читання.

    Другою демонструвалася незвичайна йо-го-го колекція від книжкового стиліста, яка вже не перший рік диктує моду на читання серед наших найменших читачів. Це українська письменниця Оксана Кротюк із книжкою «От би мені коника». В колекції також було представлено не лише книжку, а й вісім різноманітних моделей коників: блакитно-зелений у цяточку, новорічний, мультяшний, диванний, яскравих і модних у цьому сезоні кольорів, коник-качалка… Був тут навіть славнозвісний кінь у пальто, а також коник на паличці, на якому можна доскакати без дозаправки до будь-якої бібліотеки! Авторка колекції порадувала гостей новим веселим віршиком.

    Продовжила «звірячу» тему модного показу колекція прет-а-порте сезону 2016-2017 років від мешканців Книжкового зоополісу, для тих, хто любить пухнастих, муркотливих, вірних, хитрих, чотирилапих та з крилами. На подіум вийшли страуси, котики, лисички і знову котики. Та найголовніший котик колекції, а точніше: КОТ Єльпітіфор із книжковою моделлю «Я, Васьок і все таке», який у своєму вітальному слові сказав «Мняв!», але потім перейшов на нашу людську мову, бо вивчив її, щоб спілкуватися з читачами.

    Наступними на бібліотечний подіум вийшли книжкові моделі, які рекомендуються носити-читати усім, але найбільше вони пасують дітям від 10 до 15 років: «Хрангели» та книжковий стиліст Ніка Ініна. Мода на Хрангелів, які були хітом сезону 2012 року, повертається завдяки новій книзі «Вартові добра». Автор колекції у своєму зверненні до читачів теж підкреслила думку, що коли людина читає, вона стає кращою, добрішою, гарнішою.

    Завершувала книжкове дефіле наймодніша та найновіша книжкова модель сезону — «Коко та маленька чорна сукня» авторки Аннемарі Ван Герінґен. На подіум вийшли книжковий стиліст Анна Похлєбаєва та моделі-бібліотекарі, які продемонстрували яскраві приклади стилю Коко Шанель: маленька чорна сукня у всіх її різновидах, намисто з перлин, а краще – кілька низочок такого намиста, і аромат, цей упізнаваний незабутній шлейф із парфумів. Видавець книги пані Анна подарувала бібліотеці 5 примірників цього видання українською мовою.

    Читачі разом із бібліотекарями взяли участь у танцювально-пісенному флешмобі «50» і разом співали:

     50 років поспіль 50,
     Усі в бібліотеці читають все підряд.
     50 років поспіль 50,
     Бібліотека для дітей готує безліч свят.
     50 років поспіль 50,
     Тут кожному ми раді, даруємо заряд.
     50 років поспіль 50,
     Та ще разів так 50 бажаємо тобі,
     Бібліотеко – 50!

    Прослухали розклад книжкових показів Фестивалю читання сезону весна-літо 2017 та відправилися на перші покази нових книжок до відділів бібліотеки, де змогли ближче познайомитися з авторами та книжками, які були продемонстровані під час книжкового дефіле.


    Правда, незвичайне свято? Нашим читачам воно теж дуже сподобалося, але все ж таки найбільше раділи і дивувалися автори книжок, які вперше у житті вийшли на подіум, і ще дивніше, що подіум цей був у бібліотеці!

    Запрошуємо до читання під час весняних канікул з 27 по 31 березня!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей