Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Бібліотека уперше влаштувала для читачів Піжамну вечірку для дітей і батьків

       Піжамні вечірки – популярний нині вид дозвілля серед молоді – добралися і до нашої бібліотеки. Бібліотекарі вирішили влаштувати піжаму-паті не лише для наших юних читачів, а й для їх батьків під гаслом «Тата й мами – годі спати! Йдемо на піжама-паті». Тим паче, що після літніх читань із зануренням у нас сформувався цілий батьківськи комітет з активних матусь, які внесли пропозицію – проводити у бібліотеці заходи не тільки для дітей, а й окремо для батьків. Ось чому піжамна вечірка проходила у двох залах – в одному зібрали величезну компанію дітей від 5 до 13 років, а в іншому – групу матусь, бабусі й дідуся. Зараз ми вам розкажемо, чим дві години у замкненій бібліотеці займалися 35 кращих читачів бібліотеки та 15 дорослих – матусі, бабуся та дідусь.

        Спочатку розваги були у кожного свої. Дитяча компанія отримала вже готові маски для сну та креативно їх прикрасила. Потім усі пройшли психологічний тест та дізналися, хто вони – сови, жайворонки чи голуби. Пограли у веселу казково-книжкову гру «Персонаж», яка виявилася непростою, тому що персонажі були не просто казкові, а герої книжок сучасних українських авторів. Завершили дитячі розваги майстер-класом із сучасного танцю.

       Дорослі учасники вечірки теж почали з масок для сну, але вони їх самі й пошили, а вже потім прикрасили. До речі, першим справився з цим суто жіночим завданням єдиний чоловік у цій компанії – дідусь. У цей час книжковий стиліст бібліотеки відчинила свій модний книжковий бутік, вечірка все ж таки піжамна, тому трішки гламурна, та розповідала про найновіші модні книжкові новинки, які щойно надійшли до бібліотеки.

       Однією з найвеселіших розваг для батьків став майстер-клас сучасного танцю. Тренер студії «ZUMBA . Dance and fitness» Ірина Кравець за 15 хвилин підготувала команду матусь до відкритих змагань із командою дітей. Оскільки вечірка піжамна - то й танці були з подушками та м'якими іграшками. Ця несподівана пропозиція від бібліотеки викликала купу позитивних емоцій і драйву.

        Наприкінці свята велика компанія дітей та група дорослих об'єдналися, щоб разом потанцювати (дивись відео) та влаштувати бій подушками - інтелектуально-рухливу забаву, яку вигадали наші бібліотекарі. Подушку можна було кинути лише один раз для того, щоб обрати собі суперника у інтелектуальному змаганні за змістом сучасних дитячих книжок. Діти змагалися з дорослими, і за кількістю правильних відповідей перемогла дитяча команда. Бо вони ж наші ЧИТАЧІ!

        Завершився захід чаюванням та фотосесією. Піжамна вечірка видалася по-сімейному теплою, дружньою, веселою та яскравою. Дрес-кодом були смішні домашні капці або незвичайні теплі шкарпетки, але наші читачі та їхні батьки дещо його «розширили». Дехто вдягнув справжню піжаму і навіть теплі домашні халатики, і від цього було ще яскравіше. Ми підготували для учасників піжама-паті дві зони для фотосесії, та діти чомусь теж обрали куточок, який був облаштований у залі для дорослих.

       Більше фото з вечірки дивіться на сторінці бібліотеки у Фейсбук.

       Також слідкуйте за новинами бібліотеки та підписуйтеся на адресну розсилку анонсів, щоб не пропустити наступне сімейне свято.


А найближче свято відбудеться 18 лютого – у неділю!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей