Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Книжкові ігри-2018: детективна агенція «ОКуляри»

            В понеділок «влаштуватися» на посаду детективів прийшло одразу 35 читачів. Вони заповнили спеціальні анкети та визначилися з якостями, необхідними для роботи в агенції. Виявилося, що окрім суто професійних якостей, ввічливість та гарні манери також дуже важливі. Потім юні агенти вигадали собі детективний псевдонім, отримали значок детектива, виконали два тестових завдання, зробили собі унікальні кишенькові записні книжечки.

          Навіть якщо ніхто з наших читачів – учасників Атмосферних літніх читань — і не збирається стати детективом, інформація, яку отримали під час другого дня роботи детективної агенції «ОКуляри», десь у житті їм знадобиться. Під час психологічного тренінгу, який проводила досвідчений детектив-психолог ЛЕсичка, спілкувалися про «мову» нашого тіла - рухи, жести, емоції... Отримані знання та навички вдалося застосувати одразу, оскільки за допомогою до агенції звернулася молода пані, у якої перехожий вихопив сумку і сховався у бібліотеці. Справу було розплутано швидко й успішно.

            На фінал другого робочого дня агенції «ОКуляри» юні детективи вибрали собі кілька книжкових детективних справ та провели свої власні міні-розслідування.

            Третій день роботи агенції «ОКуляри» був присвячений читанню, і не тільки книжок, а й людей за допомогою почерку. Учасники атмосферних літніх читань вчилися складати портрет людини за почерком, виявляти окремі риси характеру та індивідуальні особливості власника почерку. Друга частина уроку була присвячена різним доступним методам шифрування інформації. Детективи ділилися один з одним власними методиками кодування та рецептами невидимих чорнил. Кожен спробував зашифрувати та дешифрувати книжкову анотацію. Під час експерименту з шифрами жодна книжка-детектив не постраждала.

            Інтуїція. Логіка. Дедукція. Цим трьом важливим якостям, чи то здібностям, був присвячений четвертий день роботи агенції. Без цих якостей розслідування детективної справи майже неможливе. Наші юні детективи перевірили, як це працює. Спочатку спробували відрізнити вигаданий детективний сюжет від справжньої історії, яка сталася у реальному житті. І відгадали майже 100% ситуацій!

            Потім взялися до розслідування справи для «Музею забутих речей» на замовлення сектору абонемента, і допомогли створити уявні портрети читачів, які забули книжкові закладки у книгах.

            Наостанок стали учасниками тренінгу у Школі гарних манер, адже ввічливість – одна з тих важливих якостей, без яких у житті буде складно реалізуватися кожній людині, і не тільки детективу.

            Детективна агенція «Окуляри» завершила свою роботу у п’ятницю 13. Спочатку підвели підсумки, згадали все, чому навчилися, потренували свої здібності, а також знання книжок та героїв детективного жанру. І тільки-но настав час нагородження кращих детективів агенції, з’ясувалося, що скриня зі сертифікатами та нагородами зникла. Головний детектив Оттер навіть не засмутився з цього приводу. Коли у кімнаті сидить 30 новоспечених детективів - чого ж засмучуватися?! Треба доручити розслідувати цю справу випускникам! Так і зробили. Розділили юних детективів на дві оперативні групи – оскільки крадії залишили замість скрині два конверти. Тож кожна команда йшла слідами викрадачів своїм маршрутом. Лише на останньому етапі поєднали зусилля та знайшли скриню.

            Юні агенти-випускники висловили припущення, що, напевно, то була остання перевірка від кадрових детективів Оттера, ЛЕсички, Джемми, Морса та Анеле. Але це не завадило добряче попрацювати над розслідуванням, застосовуючи на практиці усі отримані знання та методи, повеселитися та відсвяткувати випуск.

            Дякуємо усім читачам, які були разом із нами цей тиждень і витримали неабияке навантаження, ще й при цьому виконували домашні завдання – книжкові розслідування.

            В той час коли наші читачі-детективи вчилися та розплутували складні справи, найменшенькі читачі гралися-розважалися у Літній схованці та слухали-роздивлялися книжечки у Літній читальні.

            Атмосферні літні читання «Книжкові ігри-2018» продовжуються! Приєднуйся!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей