Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Знаки минулого і сучасності

       Українська символіка – а що це для вас? Це пісня, писанка, вишиванка, тризуб, кущ калини? Це свіжоспечена паляниця, налиті сонячним золотом колоски пшениці, мальовничі садки? Це сивий дідусь у солом’яному брилі, що присів спочити у затінку коло хати, козак Мамай із незмінними люлькою та кобзою чи чепурна усміхнена дівчина у віночку зі стрічками? Усі ці та інші образи складають наше уявлення про Україну – ту землю, яка є для одних є домом, а для інших – далекою батьківщиною або цікавим місцем для туристичної подорожі. 

       Отже, сьогодні в рамках заходу «Українська символіка у творах мистецтва» ми разом із учасниками обговорювали індивідуальні та загальноприйняті уявлення про українську символіку та її походження. Детально ознайомилися з найпоширенішими орнаментами писанок: сваргою, триногою, грабельками, зорею та ін.; розглянули елементи традиційної української вишивки та дізналися їхнє значення; розкрили для себе цікаві факти про державну символіку – прапор, герб та гімн, а ще послухали музичні твори, що також несуть у собі символічне навантаження – духовний гімн України «Боже великий єдиний» (музика М.Лисенка) та пісню «Україна» Т.Петриненка. Фіналом нашої зустрічі став невеличкий майстер-клас «Одягни ляльку» в українському стилі.

 

  

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей