Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Урочисте нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу-виставки дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова»

Переможці Всеукраїнського конкурсу-виставки дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова»

Альбом робіт учасників Всеукраїнського конкурсу-виставки дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова»

          Співпраця Національної бібліотеки України для дітей з Посольством Киргизької Республіки в Україні розпочалася нещодавно – навесні 2018 року, але відразу потужно та змістовно. За сприяння Посольства було організовано низку культурно-мистецьких заходів до «Тижня культури Киргизстану». Події тижня знайомили відвідувачів з киргизькою культурною спадщиною та творчістю видатного письменника Чингіза Айтматова з нагоди 90-річчя від дня його народження.

          Ці заходи отримали продовження на вищому рівні: Посольство Киргизької Республіки в Україні та Національна бібліотека Україна для дітей оголосили Всеукраїнський конкурс-виставку дитячих малюнків під назвою «Сторінками книг Чингіза Айтматова».

          У Всеукраїнському конкурсі «Сторінками книг Чингіза Айтматова» взяло участь понад 4000 тисячі дітей з усіх куточків України. Обласні бібліотеки для дітей направили 150 малюнків -переможців обласного етапу конкурсу. 24 жовтня у Національній бібліотеці України для дітей відбулося засідання почесного журі, яке визначило абсолютних переможців у трьох вікових категоріях, а три роботи отримали Гран-прі конкурсу.

          18 грудня у Національній бібліотеки України для дітей спільно з Посольством Киргизької Республіки в Україні відбулося урочисте нагородження переможців.

          Захід з урочистими промовами відкривали: генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Гордієнко Алла Іванівна та Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Шарипов Жусупбек Шарипович,

          головний спеціаліст управління з питань мовної політики та літератури Міністерства культури України Кононов Андрій Олександрович.

          Серед почесних гостей заходу були присутні:

          - Радник Посольства Киргизької Республіки в Україні Апишов Меерімбек Бердібекович;

          - Третій секретар посольства Канибеков Єрмек Канибекович;

          - Головний спеціаліст Ісаєва Жаннат Сапаркулівна;

          - Директор видавництва «Авіаз» Зеленський Віктор Леонідович;

          - Відомий скульптор Сергій Брильов;

          - Українська художниця, автор книжок для дітей Світлана Рудікова.

         Переможцями конкурсу стали

          у молодшій віковій категорії:

          Третє місце – Едімо Софія Аліс Дженефер, с. Кам’яне, Новобузького району Миколаївської області.

          Друге місце – Труш Дмитро, с. Манжелія Глобинського району, Полтавської області з малюноком присвяченим творчості Чингіза Айтматова.

          Перше – Микичак Марія, с. Геленки Козівського району, Тернопільської області. У подарунок від Посольства Киргизької Республіки в Україні діти отримали набори для юного художника, сувеніри, книги.

          Переможці у середній віковій категорії:

          третє місце посіли Черненко Роман, м. Ніжин,Чернігівської області за оригінальний малюнок, а також Радун Дарія, м. Гуляйполе Запорізької області за малюнок «Здійснення мрії».

          Друге місце отримали Дарія Новосад, смт Велика Олександрівка, Херсонської області та Грицак Анна, с. Глинки Рівненської області за ілюстрацію до повісті Чингіза Айтматова «Материнське поле».

          Абсолютний переможець у конкурсі за ілюстрацію до твору Чингіза Айтматова «Плаха» – Задорожна Дарина, с. Степове, Тетіївського району Київської області.

          У Подарунок від Посольства Киргизької республіки в Україні діти отримали смарт-годинники, книги, сувеніри і солодкі подарунки від Національної бібліотеки України для дітей.

          Переможці у старшій віковій категорії:

          Богун Софія, с. Мала Олександрівка, Херсонської області за ілюстрацію до роману Чингіза Айтматова «Плаха» та Ключко Руслана, м. Дружба, Ямпільського району, Сумської області за малюнок «Перший вчитель», які посіли почесне третє місце .

          Друге місце конкурсу отримали Безродна Марія м. Кролевець, Сумської області за ілюстрацію до твору Чингіза Айтматова «Ранні журавлі» та Шутак Ілона, смт. Нижні Сірогози, Херсонської області посіла почесне перше місце за малюнок до повісті Чингіза Айтматова «Ранні журавлі».

          Гран-прі конкурсу отримали Артеменко Катерина, м. Одеса за малюнок «Я мрію зустріти тата» та Омеліч Богдан, Великоолександрівський район, Херсонської області.

          Посольство Киргизької республіки в Україні вручили сертифікати на відвідування Киргизії цього літа п’ятьом переможцям конкурсу.

          Барамідзе Анна отримала Гран-прі конкурсу від Національної бібліотеки України для дітей.

          Вітальним дарунком для усіх присутніх стали вокальні виступи Вікторії Падалко та хореографічна композиція від Державної дитячої хореографічної студії «Барвіночок».

          За результатами конкурсу видавництвом «Авіаз» виданий альбом, підготовлений НБУ для дітей за фінансової підтримки Посольства Киргизької Республіки, до якого увійшли роботи 150 фіналістів конкурсу.

          Оригінали робіт учасників конкурсу, які експонуватимуться до кінця 2018 року, запрошуємо проглянути у холі бібліотеки на другому поверсі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей