Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Видатні книги для молоді з обмеженими можливостями. Вибір ІВВУ 2019

            За поданням Національної секції IBBY видатних книг для молоді з обмеженими можливостями від України були надіслані наступні книги: Т. Стус – «Де Ойра?», О. Осмоловської – «Сонце в озері твоєму», «Квітті», М. Лівіна – «Рікі та дороги», О. Лущевської – «Паперова царівна», «Бігль-старший», «Авіа, пташиний диспетчер», Кузька Кузякіна – «Біла трішки чорна-пречорна книжка», В. Борігард – «Усе через банани», В. Надикто – «Пригоди Даші й Тіні».



               До Вибору ІВВУ 2019 увійшла книга «Рікі та дороги» автора Марка Лівіна, ілюстрації Євгена Велічева, видавництво Віват , 2017р., м. Харків.

            Це важлива і вкрай потрібна книжка про любов та вміння приймати відмінність людей. Чотирнадцятилітній Матвій, хлопчик із синдромом Асперґера, тікає до лісу, щоб знайти себе. Прагнучи порозумітися з власним «я», він розповідає про свої почуття, сім’ю, світ, який водночас розбився на друзки, як тарілка. А також про його неймовірного друга — рудого собаку із чорною лапкою, купою історій і специфічним почуттям гумору. Розповідає він і про свої вподобання та тривоги, і про те, що рідні можуть помирати двічі… Це книжка про усвідомлений біль і неусвідомлені страхи, про раз і назавжди визначені правила і час, коли їх варто порушити.




            Вибір ІВВУ 2019 року буде представлено на Болонському Міжнародному дитячому книжковому ярмарку 1-4 квітня 2019 року. Ілюстрований та анотований друкований каталог поширюється Секретаріатом IBBY, а електронна версія розміщується на веб-сайтах IBBY за адресою www.ibby.org і на www.torontopubliclibrary.ca/ibby.

            Висловлюємо слова щирої подяки Юлії Орловій – генеральному директору видавництва «Віват»; Олені Осмоловській – директору Видавничого центру «12» та Віктору Головачову – керівнику видавництва «Грані-Т», за надані книги.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей