Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День Соборності України

          22 січня Україна відзначає 100-річчя з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Цей акт унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

          З нагоди цієї дати у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку проведено патріотичний пазл «Соборна мати-Україна одна для всіх, як оберіг». Школярам других класів однієї із київських гімназій розповіли про значення слова «соборність», історичне походження цієї дати та її значення для народу України. Діти віртуально помандрували до музею-вагону, який знаходиться у м. Фастові, дізналися цікаві факти, які передували підписанню Акту Злуки ЗУНР та УНР. Відеосюжет, відзнятий 100 років тому, ніби переніс присутніх у минуле української держави. На завершення заходу діти разом склали карту-пазл України.

          День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Це був один із найпрекрасніших моментів нашої історії, адже принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація. Тож бережімо і шануймо нашу державу!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей