Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Україна – це смачно

          Українська кухня – символ нашої національної гостинності. Це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна і варто пишатися.

           Працьовитий і гостинний український народ здавна славився хлібосольством. Аби переконатися в цьому та «посмакувати» разом із бібліотекарями, 29 січня на гостину до відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку завітали п’ятикласники школи № 175. Розпочалася розмова про українські візитки-смаколики з презентації тематичної книжкової виставки та викладки літератури. За допомогою слайд-презентації діти дізналися про багате історичне минуле та витоки традицій української національної кухні, її національні риси та регіональні відмінності, найулюбленіші продукти, які споживали наші пращури, найбільш поширені страви, найулюбленіші м’ясні страви, індекс борщу, «вареники з піском», обрядову випічку, типові для українців напої…

           Розмова з дітьми була рясно «пересипана» золотими зернятами народної мудрості – тематичними приказками і прислів’ями, чистомовками. Навіть віртуальний червоний борщ готували із загадок-інгредієнтів. А ще діти усміхалися разом із Павлом Глазовим (гумореска «Українське сало»), читали повчальний твір Василя Сухомлинського («Сухар і Хліб»), познайомилися з розмаїтістю страв «Енеїди» І. Котляревського, «ліпили» ліниві вареники разом із Анатолієм Качаном (вірш-безконечник «Ліниві вареники), переконливо цитували уривки про найдивовижнішу страву в світі – борщ («Легенда про борщ).

           Жваве обговорення у школярів викликали 11 «найсмачніших» пам’ятників України та піраміда харчування, а перегляд кліпу на пісню «Сало» додав гарного настрою. Завершився захід врученням буклетів із рецептами українських страв.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей