Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Виставка однієї книги В. Нестайка “Тореадори з Васюківки”

          Всеволод Нестайко… Хто не знає цього українського письменника? 30 січня літератору виповнилося б 89 років. Його твори добрі, світлі, з неповторними життєвими кумедностями, ними захоплюється вже не одне покоління читачів.

           Саме в цей день в актовій залі Національної бібліотеки України для дітей школярам четвертих класів було представлено виставку однієї книги В. Нестайка “Тореадори з Васюківки”. З яскравих слайдів презентації діти дізналися, що книжки письменника читають в усьому світі більш як 20 мовами, а це більше 3 млдр людей. Бібліотекар розповів цікаві факти про життя і творчий шлях В. Нестайка, його роботу над трилогією. Із архівних фондів бібліотеки учням демонструвалися підшивки періодичних видань («Барвінок», «Піонерія»), на сторінках яких вперше друкувалися повісті із «Тореадорів…». Василь Довжик, який був гостем заходу, розповів дітям про дружбу з письменником, співпрацю з ним, веселі історії із життя.

           Насамкінець присутні із великим задоволенням переглянули фрагмент одного із небагатьох екранізованих творів В. Нестайка 1965 року «Тореадори із Васюківки».

           Приємним було те, що після заходу книжкова виставка була неймовірно популярною. Це є свідченням того, що добрі, благородні, дивовижні герої творів письменника житимуть ще не одне покоління.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей