Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Чисті душі, що злетіли в небо

       Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві під час Революції Гідності. Вони віддали своє житття за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

       19 лютого в Національній бібліотеці України для дітей відбувся день пам’яті «Чисті душі, що злетіли в небо», присвячений Дню вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

       На зустріч із дев’ятикласниками школи №63 завітали сотник КУН 34-ї сотні Самооборони Майдану Ігор Рудник, десятник Михайло Мельник, активіст Майдану Роман Орищенко та заступник директора музею Революції Гідності Антоніна Півко. Гості ділилися спогадами про події тієї зими, роздумами про причини, через які люди вийшли на Майдан. Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

       Герої Небесної сотні разом із воїнами АТО посіли найпочесніше місце у сучасній історії творення України. Вони вражають нас силою свого духу, мужністю, вірністю рідній землі і є справжнім прикладом для підростаючого покоління.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей