Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Скрипка не для велетня

       Якого розміру потрібна скрипка велетневі? Якщо скрипка гігантська, то чи обов’язково на ній грати комусь дуже великому? «Му(р)зілка» – live journal продовжує знайомити з музичними інструментами!

       Насправді, йдеться не про скрипку, а про її більшого родича – контрабаса – незвичайний інструмент, який є незамінним учасником симфонічного оркестру, джазових та фольклорних ансамблів та являється повноправним солістом.

       Разом з читачами нашої бібліотеки, які завітали на захід, ми з’ясували, наскільки важливу роль виконує контрабас в оркестрі, чому його намагалися збільшувати, які особливості будови має цей інструмент, що спільного мають контрабас і скрипка, та чому він витіснив з ужитку свою попередницю – контрабасову віолу.

       Краще зрозуміти, як звучить контрабас, допомогли музичні ілюстрації у виконанні представників Дитячої школи мистецтв імені С. Турчака.

       Гортайте сторінки «Му(р)зілки» разом з нами! ... Слухачів виховувати так само важливо, як і виконавців!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей