Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

          «Тиждень культури Ізраїлю»

       У Національній бібліотеці України для дітей з метою продовження роботи над втіленням програми «Культурне намисто світу» відбулася серія зустрічей у рамках «Тижня культури Ізраїлю».

       Під час офіційного відкриття відвідувачі бібліотеки змогли познайомитися з керівником київської громади «Масорет», дізнатися цікаві факти про Ізраїль та іудаїзм, про зв’язки України з Ізраїлем і відомих письменників цієї держави.

       Наступного дня учні гімназії №172 «Нивки» вивчали творчість єврейських письменників, зокрема ознайомилися з творчістю великого єврейського письменника Шолом-Алейхема (Рабиновича Соломона Наумовича), який народився 160 років тому, 2 березня 1859 року, у стародавньому українському місті Переяслав. Більшу частину свого життя письменник прожив в Україні, яка була його батьківщиною. Ще в дитинстві він захоплювався народними переказами, майбутнього письменника приваблювали місцеві співаки та музиканти. Він любив українців за простоту та чисту душу. Всім своїм серцем співчував знедоленим, безталанним і згорьованим. Ці враження і почуття позначилися на усій його творчості .

       Під час тематичного майстер-класу учениці ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» (класи паняночок) створили захисний амулет у формі руки «Хамса», який поширений на Близькому Сході. «Рука Фатіми» не повторює анатомічну форму руки, а робиться симетричною, з двома великими пальцями з обох боків.

       Упродовж «Тижня культури Ізраїлю» відбувалися читання уривків із юнацького роману «Пісня пісень», новелістичної повісті «Тев'є-молочник» Шолом-Алейхема та подаровану Ізраїльським Культурним Центром віршовану історію «Сдается квартира» сучасного автора Леї Гольдберг.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей