Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

ЖИВЕ ВІН В ПІСНІ ПОМІЖ НАС

       Його душі вогонь високий

       Горить і світить, не погас!

       Родині світить, Україні,

       Живе він в пісні поміж нас.

       Під таким девізом у Національній бібліотеці України для дітей 4 квітня відбулася скайп-зустріч із користувачами Чернівецької обласної бібліотеки для дітей, що була присвячена 70-річчю від дня народження Володимира Івасюка. Вшанувати пам’ять великого митця зібралося дуже багато знаних у мистецьких колах людей. До чернівецької бібліотеки завітали заслужений діяч мистецтв України, режисер, голова правління Чернівецького обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка, випускник Кіцманської музичної школи, учасник ансамблю «Буковинка» Остап Васильович Савчук; директор Меморіального музею Володимира Івасюка, заслужений діяч мистецтв, письменник, журналіст, критик, мистецтвознавець, член НСПУ та НСЖУ Мирослав Ярославович Лазарук та інші поважні люди міста, які причетні до творчості композитора.

       До Національної бібліотеки України для дітей завітали Парасковія Михайлівна Нечаєва, яка стояла біля витоків створення Меморіального музею В. Івасюка; головний бібліограф довідково-бібліографічного відділу НБУ для дітей Людмила Бацай, яка презентувала інформаційний бібліографічний список «Водограй таланту Володимира Івасюка» для організаторів дитячого читання. І, звичайно ж, користувачі бібліотеки.

       Під час скайп-зустрічі звучали спогади про життєвий та творчий шлях видатного композитора, його трагічну загибель… У виконанні обдарованих дітей із Кіцманської музичної школи під керівництвом її директора Ірини Василівни Мігірюк звучали пісні В. Івасюка. Переможець XV обласного конкурсу юних читців віршів-посвят Данилко Коржук продекламував вірш М. Івасюка «Щось зі мною сталось». На завершення прозвучала незабутня «Червона рута» у виконанні всіх учасників скайп-зустрічі.

       Відео скайп-зустрічі

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей