Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Вічна пам'ять Борису Довганю

       Колектив Національної бібліотеки України для дітей висловлює щире співчуття у зв’язку з втратою 30 квітня 2019 відомого українського скульптора Бориса Довганя, який скінчив своє життя на 91-му році.

       Борис Довгань Почесний академік Академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України, співавтор герба Києва, автор численних пам'ятників, барельєфів та меморіальних знаків. За роки своєї творчості він створив десятки скульптур. Зокрема, пам'ятник "Художникам – жертвам репресій" (1996); пам'ятник Папі Римському – Івану Павлу ІІ у Києві на території посольства держави Ватикан (2002), пам'ятник Олександру Пушкіну у Гурзуфі, композиція "Меркурій" в парку "Олександрія" в Білій Церкві. Його останню роботу – пам'ятник співаку Олександру Вертинському – було відкрито на Андріївському узвозі в Києві в березні 2019 року.

       Ми горді, що роботи митця прикрашають і Національну бібліотеку України для дітей. Окрасою зовнішнього оформлення бібліотеки є бронзова скульптура хлопчика з розгорнутою книгою під арковою композицією з рельєфів-портретів: Гомера, Тараса Шевченка, Миколи Гоголя, Івана Франка, Лесі Українки, Павла Тичини, Мігеля Сервантеса, Ганса-Крістіана Андерсена, Вільяма Шекспіра.

       Роботи митця тішитимуть ще не одне покоління читачів нашої бібліотеки... Вічна і світла пам’ять!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей