Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Можливості навчання у США за програмою FLEX

         У Національній бібліотеці України для дітей 20 червня 2019 року відбулася зустріч, присвячена програмі FLEX із випускницею цієї програми Роксоляною Орищин.

       Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) в Україні — це програма для учнів шкіл, яка фінансується урядом Сполучених Штатів Америки. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до США, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у місцевій родині.

       Для зустрічі з Роксоляною, яка впродовж року навчалася в американській школі, до бібліотеки вперше завітали учасники програми Access 2019-2020 року – учні старших класів, які отримали малі стипендії з вивчення англійської мови Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні («English Access Microscholarship Program» – скорочено Access). Участь у цій програмі передбачає неформальне вивчення англійської мови, культури США, а також розвиток лідерських навичок.

       Роксоляна розповіла, що на стипендію FLEX можуть подавати учні 8-10 класів, конкурсний відбір відбувається у три етапи та включає у себе у першому турі складання тесту з англійської мови, у другому – написання твору англійською, а у третьому – складання стандартизованого тесту з англійської мови, написання есе, роботу у команді, співбесіду та анкетування. Майже 25 тисяч учнів старших класів зі всієї України беруть участь у конкурсі, але лише 200 проходять відбір.

       Роксоляна розповіла про власний досвід та ту можливість розвитку, яку надає навчання в американській школі. Учасники заходу ставили багато запитань про особливості навчальної програми, проживання у родині, їх цікавили практичні поради щодо вирішення незручностей самостійного життя у США.

       Можливо, зустріч у бібліотеці стала першим кроком для здійснення мрії учасників програми Access.

       Захід відбувся у рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» (працює при відділі документів іноземними мовами), у якому налічується майже 4 тисячі книжок про культуру, традиції, історію США.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей