Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Бібліотечний FREE-маркет з нагоди Всеукраїнського для бібліотек


   Ярмарок книжок, речей, послуг та ідей у форматі FREE-маркету 29 вересня розпочне свою роботу о 10.00 та умовно буде складатися з трьох частин. На першому поверсі бібліотеки працюватиме бюро навігації, де ви зможете отримати схему розташування ярмаркових стендів та дізнатися розклад їхньої роботи.

   Обов’язково зазирніть до кожного стенда і прилавка на першому поверсі з 10.00 до 12.00, щоб не проґавити щось цікаве із запропонованого, а саме:

  1. Бібліотека МРІЇ/Dream Library. Збір лотів для АУКЦІОНУ ІДЕЙ від креативних дітей. Тут читачі зможуть залишити свої ідеї щодо плану роботи бібліотеки. Бібліотекарі-експерти відберуть з них п’ять кращих, які виставлять на Аукціон ідей (відбудеться згодом цього ж дня).
  2. FREE-маркет книжок – вільний обмін книжками. Принесіть до бібліотеки книжки, з яких «виросли», та обміняйте їх на ті, які ви ще не читали. Обмін відбуватиметься у форматі «1 книга на 1 книгу».
  3. FREE-маркет іграшок – вільний обмін іграшками. Умови обміну такі ж, як і книжками: приносите одну іграшку – забираєте собі також одну.
  4. Благодійна книжкова скриня «КНИЖКА тобі від мене». Усі книжки, які ви покладете до скрині, будуть передані до сільських бібліотек, де гостро відчувається нестача нових видань для дітей.
  5. У виїзних книгарнях від дитячих видавництв можна буде придбати нові книжки для себе, в подарунок друзям або ж для благодійної книжкової скрині.
  6. Маркетингове опитування «Бібліотека моєї мрії». Візьміть участь у соціологічному опитуванні науково-дослідного відділу нашої бібліотеки – висловіть свою думку, яка допоможе зробити бібліотеку ще кращою.

   Реєстрація до VIBER-групи бібліотеки «Є подія!». Якщо ви бажаєте отримувати новини про цікаві бібліотечні події найкоротшим шляхом – просто на свій смартфон, залиште номер свого телефону в Інтернет-центрі,  (або ж напишіть його у повідомленні на сторінку Національна бібліотека України для дітей у Фейсбуці). Обіцяємо лише корисні анонси та пропозиції без спаму та неактуальної реклами!

    Друга частина ярмарку відбуватиметься з 12.00 до 12.45 у відділах бібліотеки та у фойє ІІ поверху. Бібліотекарі будуть «продавати» свої ідеї та послуги, серед яких – пілотні проєкти, заплановані для реалізації у 2020 році. Такі стенди матимуть спеціальну позначку «ТОП-ідея». За академічну годину ви встигнете завітати на усі інтерактивні презентації, тренінги, майстер-класи і навіть зйомки. Проголосувати за кращі ідеї, які бібліотекарі виставили на «продаж», можна буде після завершення презентацій у секторі обліку користувачів. У відділах обслуговування відвідувачі ярмарку зможуть отримати інформацію про нові книжки, які влітку поповнили бібліотечні полиці.

Пропозиції Бібліотеки та розташування стендів

   Фоє ІІ поверх

  • Під парасолькою. Мистецький дощик для дітей 6-10 років
  • ЕБРУ-малюнки. Лабораторія фарб на воді для дітей 8-14 років
  • Ляльки LOL у бібліотеці. Зйомки дитячого розважально-рекламного влогу для дітей 4-7 років
  • Бібліотечні авантюристи. Акторський арт-променад для дітей 7-14 років
  • Мистецькі традиції. Прикрасьмо дім – нам жити в нім! Майстер-клас у техніці петриківського розпису для дітей 10-14 років

    Відділ документів іноземними мовами

  • Віщування з DOT ROBOT для дітей від 6 років

    Читальний зал для дітей дошкільного та молодшого віку

  • Непосидам, пустунам, фантазерам-малюкам. Територія казково-розважального читання для дітей 4-7 років

    Читальний зал для дітей середнього та старшого віку (пропозиції для дітей від 10 років)

  • Відкриваємо Україну. Бібліопотяг
  • Вперед, щодекашники! Книжковий лабіринт

    Абонемент для дітей середнього та старшого віку

  • Україна-ДИВОсвіт. Інтерактивна виставка-гра для дітей від 10 років

    Відділ довідково-інформаційного обслуговування

  • Шукай! Читай! Пізнавай! Бібліосерфінг сайтом бібліотеки для дітей від 10 років
  • «Книжкограй». Інтерактивна подорож для кмітливих і допитливих для дітей від 7 років.

    Остання частина ярмарку пройде в актовій залі бібліотеки. Аукціон ідей від креативних дітей розпочнеться о 12.45. Учасники події будуть «купувати» кращі дитячі ідеї, попередньо відібрані експертною комісією. Автори ідей, проданих «найдорожче», отримають диплом ярмарку, а також підпишуть договір-зобов’язання з керівником бібліотеки про втілення цієї ідеї у роботі бібліотеки на 2020 рік (із зазначенням авторського права читача).

    У цей день відбудеться ще одна приємна подія – вручення авторських примірників збірки дитячих творів «Казки літнього дворика» учасникам літньої майстерні «Я – письменник!». До роботи літературної майстерні влітку долучилося 23 читачі віком від 5 до 14 років. Дитячі твори увійшли до збірки оповідань, розміщеної в електронному форматі на сайті бібліотеки.

   Після завершення аукціону всі відвідувачі ярмарку запрошуються на прем’єру! Відділ соціокультурної діяльності спільно з відділом документів іноземними мовами підготували нову пластичну інтерактивну виставу-білінгву «Мальвіда – королева кольорів» за книгою Ютти Бауер «Die Konigin der Farben». Початок вистави о 13.30.

    О 14.00 у сімейному кінозалі відбудеться перегляд українського пригодницького фільму у жанрі фентезі «Сторожова застава», знятого Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського.

    У бібліотеці працюватимуть фотозони, де кожен зможе зробити собі незвичайне фото та розмістити його на своїх сторінках у соціальних мережах із хештегами #НБУдлядітей #деньбібліотек #libraryday #ялюблюбібліотеку #прокачайбібліотеку та посиланнями на бібліотечні акаунти: Національна бібліотека України для дітей у Фейсбуці, а також @nbu_for_kids в Іnstagram.

    Розташування фотозон

  • Фото у 3D форматі. Інтернет-центр
  • А що читаєш ти? Фоє ІІ поверху
  • Осінньо-книжковий Київ. Шахові баталії. Читальний зал для дітей середнього та старшого віку
  • Осіннє читацьке хюґе. Відділ документів іноземними мовами
  • Я пірат, і ти пірат! Тантамреска у читальному залі для дітей дошкільного і молодшого віку.
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей