Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тиждень США зі стипендіатами програми ім. Фулбрайта: про ставлення до природи, сміття й одноразові речі

         Традиційно на початку року Національна бібліотека України для дітей проводить заходи до «Тижня США» спільно з Програмою академічних обмінів ім. Фулбрайта в Україні.

         У 2020 році під час заходів порушуються проблеми сьогодення: екологія, медійна грамотність, консьюмеризм, критичне ставлення до себе і саморозвиток.

        26 лютого відбулася зустріч із Габріелем Пімслером, стипендіатом програми, викладачем англійської мови з учнями дев’ятих класів спеціалізованої школи № 28 із поглибленим вивченням англійської мови та учнями четвертих класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23 «Кадетський корпус».

         На початку заходу Габріель зачитав казку з колекції бібліотеки, яку йому у дитинстві читала мама: «The Giving Tree» Шелом Сільверштейна. Це казка про хлопчика і дерево, яке його любило. Хлопчик теж любив дерево, лазив по стовбуру, їв яблука, гойдався на його вітах, але згодом почав відчувати потребу у грошах, будинку і багатьох інших речах. Дерево віддавало все, що могло: свої яблука, гілки, свій стовбур. Це зворушлива історія, яка сприймається болючіше з віком. Вона розповідає про людське ставлення до батьків, інших людей, природи.

         Учасники заходу обговорили книжку, власні відчуття, як вони сприйняли образ дерева і сучасну проблему ставлення до природи, використання одноразових речей, ресурсів для їхнього виготовлення. Мовна вправа допомогла засвоїти англійські слова, пов’язані з темою «Навколишнє середовище».

         На завершення заходу бібліотекар відділу формування та зберігання документних ресурсів провела презентацію, у якій висвітлила проблеми полігонів і переробки сміття в Україні, та майстер-клас з особливостей сортування сміття.

         Найактивніші учасники заходу отримали подарунки – сітчасті багаторазові пакети, які стануть у пригоді під час купівлі овочів і фруктів.

         Заходи «Тижня США» відбуваються у рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», створеного за сприяння Посольства США в Україні.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей