Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Осіннє книжкове хюґе надихало читачів на творчість

          На канікулах бібліотека влаштувала для своїх користувачів програму онлайн-читань «Осіннє книжкове хюґе», до якої долучилися діти з усієї України. Серед різноманітних книжкових подій особливою популярністю користувалися активності для читачів і від читачів.

         До рубрики «Книга в осінньому інтер’єрі. Художня фотографія» читачі надіслали більше 50 постановочних світлин, які набрали багато переглядів серед користувачів соціальних мереж. Ця опція так сподобалася користувачам, що навіть по завершенні програми фото продовжують надходити, і бібліотека радо публікує їх на сторінках соціальних медіа. Усі світлини можна переглянути в тематичному альбомі на Фейсбуці.

         Учасники осінніх читань надсилали відгуки на книги, які публікувалися в рубриці «Теплі книжкові історії. Читацькі поради». Активно відгукнулися підписники на пропозицію прочитати на камеру свій улюблений вірш, у якому відчувається осіння атмосфера, – рубрика «Осінь надихає на вірші. Поезія в кадрі». Усі відео можна переглянути на сторінці бібліотеки за хештегами #осіньнадихає #поезіявкадрі.

         

         Рубрика «Страшні історії у темряві. Театр читача» стала родзинкою хюґе канікул. Останній день програми осінніх читань був тематичним, і заклик відзначити Ґеловін разом та відзняти страшилки за літературним твором підтримали деякі учасники програми – надійшло шість буктрейлерів, які можна знайти на відеоканалі бібліотеки у плейлисті Буктрейлери, реклама книг. Бібліотекарі також створили буктрейлер на «жахливу» історію про «Прищ, який все ріс і ріс» канадського письменника Террі Моррісона.

         Щоранку для створення хюґе атмосфери читачі отримували цитату #муміхюґе із «Країни Мумі-тролів» Туве Янсон, адже саме ці книги найбільше асоціюються з поняттям «хюґе».

         Для того, щоб докладніше розкрити читачам зміст хюґе, бібліотекарі відзняли мінісеріал  #всепрохюґе. Усі серії можна переглянути тут

         Були й інші інтерактивні завдання, над якими читачам довелося трішки поміркувати, щоб скласти Книжкові пазли, або розказати у коментарях до публікації від Марійки Книгогризенко про свої улюблені книги, фільми, музику, смаколики, які б вони поклали в уявну осінню валізку хюґе.

         

За участь в осінніх подіях читачі отримували бонуси на віртуальну карту ФАН-клубу читача. У тебе ще немає клубної карти? Забув умови користування нею? Вперше про це чуєш? Дізнавайся деталі ТУТ!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей