Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Відкритий мікрофон до 210-річчя від дня народження Кобзаря

        11 березня у рамках циклу «Український декламатор» читачі Національної бібліотеки України для дітей взяли участь в акції «Відкритий мікрофон: "До Тарасового слова!"» до 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

        Долучитися до вшанування пам'яті Великого Кобзаря зголосилися учні молодших і старших класів. Діти читали улюблені вірші Шевченка. Тим, хто не встиг вивчити напам’ять поезію Кобзаря, бібліотекарі пропонували рядки на вибір. Цього дня прозвучали добре відомі усім поезії «Садок вишневий коло хати», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Мені тринадцятий минало», «Заповіт» тощо. Також діти читали вірші, що не входять до шкільної програми. Читання були зафільмовані, а найкращі з них опубліковані на сторінці бібліотеки у фейсбуці.

        Минають епохи, проте геніальні слова Тараса Шевченка непідвладні часу. І нині його слова залишаються актуальними і звучать пророче для українців, дають відповіді на запитання сьогодення через переосмислення минулого.

        Натхненне і вдумливе виконання поезії Тараса Шевченка не залишило байдужими ні дорослих, ні дітей.

        Ну що б, здавалося, слова…
        Слова та голос – більш нічого.
        А серце б'ється – ожива,
        Як їх почує!...

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей