Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
12 листопада відбувся огляд-конкурс театральних мініатюр

          12 листопада 2018 року з нагоди Дня української писемності та мови відбувся огляд-конкурс театральних мініатюр за творами українських письменників. Учасниками цього дійства були три категорії читачів: 6-10 років, 10-14 років та 14-18 років.

          Юні актори-аматори підготували для показу уривки з п’єси «Сватання на Гончарівці» Григорія Квітки-Основ’яненка, драми-фейєрії «Лісова пісня» Лесі Українки, інсценівки за повістю «Таємниця Лесикової скрипки» Яреми Гояна, оповідання «На чому тримається світ» Зірки Мензатюк, а також інсценівки поезій Анатолія Качана «Не тільки світу, що в телевікні» та екологічну мініатюру «Діти за чисте місто». На сцені бібліотеки перед глядачами постали образи класичних п’єс, а також найдивовижніших персонажів сучасних інсценізацій – Жуйної Гумки, Сміттєвого Лантуха, Пластикової Пляшки, Горобчика.

          Всі учасники цієї події – актори і глядачі – отримали позитивне враження від невеличких вистав, показаних на нашій сцені. Актори дізналися, що і невелика за обсягом вистава стає джерелом для творчості усього колективу, навіть цілого класу. А глядачі познайомилися з героями книжок, і не лише дитячих, а й дорослих.

          Журі відзначило акторів та акторські колективи дипломами і подяками, а також квитками на вистави до професійного театру – Київського академічного театру юного глядача на Липках. Глядачі подякували артистам-аматорам оплесками та дипломами глядацьких симпатій. Сподіваємося, що огляд-конкурс театральних мініатюр у Національній бібліотеці України для дітей стане щорічним святом з нагоди Дня української писемності та мови.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей