Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Творчі канікули – 2018». Нагородження переможців

          Всеукраїнський літературний конкурс «Творчі канікули», який уже вдруге проводить Національна бібліотека України для дітей та Українська секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY), є творчим майданчиком для літераторів-початківців.

          Цьогоріч на конкурс знову надійшло майже 1,5 тисячі прекрасних дитячих робіт, 191 з яких були обрані для участі у фіналі. Прозові та поетичні твори юних письменників, які надійшли з усіх регіонів України на фінальному етапі оцінювали справжні знані дитячі письменники — члени Національної спілки письменників України: Марія Морозенко, Наталя Дев’ятко, Тетяна Винник, Леся Мовчун та Леся Пронь.

          І ось 21 грудня у Національній бібліотеці України для дітей на урочисту церемонію нагородження з різних куточків України зібралися 14 лідерів — переможців Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули – 2018», їхні рідні та друзі, представники обласних бібліотек для дітей, читачі головної дитячої бібліотеки, письменники, видавці, партнери бібліотеки, меценати та почесні гості.

          Святкову церемонію відкрили голова організаційного комітету конкурсу, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Гордієнко Алла Іванівна та представник Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», голова «Муніципальної ліги Києва» Федоренко Олександр Вікторович. Гордієнко Алла Іванівна у своїй надихаючій промові зазначила, що перший крок на шляху до мети є дуже важливим, а перший успіх, перша перемога дарують віру у свої сили та натхнення на подальші звершення. Друг і партнер бібліотеки у реалізації різноманітних творчих проектів Олександр Федоренко відзначив, що для фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та «Муніципальної ліги Києва» підтримка юних талантів є одним із важливих та пріоритетних завдань.

          У церемонії нагородження взяли участь члени журі фінального етапу конкурсу відомі письменники Марія Морозенко, Леся Пронь, почесні гості: письменниця та перекладач Галина Кирпа, піар-менеджер «Видавництва Старого Лева» у Києві Ксенія Різник. Члени журі та почесні гості у своїх промовах наголошували, що цей конкурс є першою сходинкою до літератури, висловлювали юним письменникам слова подяки за шанобливе ставлення до рідного слова, за патріотизм та свідому громадянську позицію, а також висловили сподівання, що дехто з переможців вибере для себе цей непростий шлях письменництва як головний у житті.

          Переможці Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули – 2018»:

Номінація  «ЗНАЙОМТЕСЯ — ЦЕ МИ»

    - Молдавчук Світлана, 11 років, Полтавська область, Великобагачанський район, с. Поділ (вікова категорія 11-13 років).
    - Лукаш Микита, 15 років, м. Харків (вікова категорія 14-18 років).

Номінація «ТАК, Я ЛЮБЛЮ УКРАЇНУ»

    - Веремчук Анастасія, 13 років, Рівненська область, Березнівський район, смт Соснове (вікова категорія 11-13 років).
    - Сімакова Ангеліна, 18 років, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг (вікова категорія 14-18 років).

Номінація «ПРИРОДА —ДЖЕРЕЛО НАТХЕННЯ ТА КРАСИ»

    - Ліс Софія, 11 років, Вінницька область, Чернівецький район, с. Гонтівка (вікова категорія 11-13 років).
    - Козак Ірина, 15 років, Тернопільська область, м. Шумськ (вікова категорія 14-18 років).

Номінація «І В КОЖНОМУ ІЗ НАС УЖЕ ЖИВЕ ФІЛОСОФ»

    - Крупинська Віра, 11 років, Запорізька область, смт Веселе (вікова категорія 11-13 років).
    - Бондаренко Дарина, 16 років, Черкаська область, м. Кам’янка  (вікова категорія 14-18 років).

Номінація «МОЯ МАЙБУТНЯ ПРОФЕСІЯ»

    - Волколупов Аполлон, 11 років, Херсонська область, Каланчацький район, (вікова категорія 11-13 років).
    - Конопелько Олександр,  17 років, Харківська область, Балаклійський район, с. Чепіль (вікова категорія 14-18 років).

Номінація «БЕЗМЕЖНИЙ СВІТ МОЄЇ УЯВИ»

    - Герман Аліса, 12 років, м. Київ (вікова категорія 11-13 років).
    - Ільєнко Марія, 17 років, Київська область, м. Біла Церква  (вікова категорія 14-18 років).

Номінація «ДАЛІ БУДЕ? НІ, ДАЛІ — ВЖЕ Є!»

    - Набок Альбіна, 11 років, Херсонська область, Великоолександрівський район, с. Бобровий Кут (вікова категорія 11-13 років).
    - Реуцька Владислава, 15 років, Харківська область, Лозівський район, смт Краснопавлівка (вікова категорія 14-18 років).

          Переможці отримали нагороди та призи від організаторів конкурсу та партнерів бібліотеки, які підтримують творчі конкурси бібліотеки та допомагають розвиватися юним талантам: представника Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», голови «Муніципальної ліги Києва» Федоренко Олександра Вікторовича та Національної мережі продуктових магазинів «АТБ» (Корпорації «АТБ»).

          Одним із найважливіших подарунків для переможців стала літературна збірка до якої увійшли твори не лише 14 переможців, а кращі роботи фіналістів конкурсу, які журі визнало за необхідне представити широкому загалу читачів.

          Створити святкову атмосферу допомагав вокальний дует «Зорептах» у складі Олександри Дідик та Івана Ляшкевича. Вони виконали дві пісні, одна з яких – пісня на слова Марії Морозенко «Зоряний птах» звучала вперше, і ця прем’єра стала неочікуваним подарунком для автора слів, голови журі конкурсу, письменниці Марії Морозенко, яка була присутньою у залі.

          Маленькі актори бібліотечної лялькової студії «Бібабо» підготували театралізацію фрагментів деяких творів переможців конкурсу. Це була приємна несподіванка для фіналістів, яка також продемонструвала глядачам і членам журі майстерність юних літераторів, твори яких так яскраво і невимушено можна втілити на сцені.

          Згодом переможцям та гостям столиці влаштували екскурсію Національною бібліотекою України для дітей. На завершення програми у бібліотеці Микита Лукаш із Харкова – переможець номінації «Знайомтесь – це ми» — запросив усіх на презентацію своєї книжки «Мішечок історій Мішковинки», яка вийшла у цьому році у видавництві «Віват». Під час презентації Микита ділився секретами своєї літературної «кухні», відповідав на запитання читачів та бібліотекарів, а також прочитав одну історію зі своєї книжки – «Майже детективну». І усі переконалися, що Микита не лише пише чудові історії, а ще й дуже цікаво і майстерно їх читає.

          Цей святковий день для переможців конкурсу завершився сюрпризом – відвіданням Головної ялинки країни на Софійській площі.

          Подарунки переможцям конкурсу від Національної бібліотеки України для дітей, БО Фонд Миколи Томенка «Рідна Країна», ГО Муніципальна Ліга Києва та корпорації «АТБ».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей