Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тиждень скандинавської книги

          Національна бібліотека України для дітей продовжує популяризувати книжки мовами світу, заохочуючи дітей до вдосконалення знань іноземних мов, втілюючи інтерактивні форми роботи з полікультурного виховання задля кращого розуміння культур інших країн.

          У зв’язку зі збільшенням попиту українського читача на книжки Норвегії, Швеції, Данії та Ісландії у бібліотеці проходив Тиждень скандинавської книги.

          Зустрічі з вихованцями Міжнародного табору «Артек», які відбулися 20-23 листопада були присвячені країнам Північної Європи та шведській дитячій літературі. У перший день відвідувачі дізналися про давню традицію винахідництва, яку започаткував Альфред Нобель; про вимоги до сучасних винахідників (серед яких обов’язкова — вдосконалення життя людей без погіршення стану екології); про організацію Snilleblixtarna (проблиски геніальності), яка розвиває здібності у дітей; про Solvatten, який фільтрує воду в Африці, та Plantagon – скляну сферу-город для містян та інші цікавинки сучасної шведської науки.

          То як же Швеція і без дитячої книги? Звичайно, згадали літературних героїв Астрід Ліндгрен, які відомі всім дітям, а також познайомилися з творчістю сучасної дитячої письменниці Анни Хьоглунд, яка стала відкриттям для маленьких артеківців. ЇЇ книжки у перекладі українською мовою, подаровані видавництвом, може прочитати кожен відвідувач бібліотеки.

          «Данія — казкова країна» — саме таку назву мав пізнавальний захід у другий день Тижня скандинавської книги. Зустріч із представниками Посольства Королівства Данії та читання книжки Гленн Грінтвед, подарували дітям, які вивчають данську у Скандинавській гімназії, багато нових яскравих вражень.

          Норвегія – заможна країна з традицією відпочинку на природі, яка вражає своєю красою та величчю фіордів. 22 листопада вихованці Міжнародного табору «Артек» дізналися про скандинавські країни, нордичні міфи та творчість сучасного норвезького письменника Erlende Loe, прослухали уривок із його казки норвезькою мовою. Діти одностайно погодилися, що норвезька мова є цікавою для вивчення, а країна — чудовим туристичним об’єктом.

          В останній день Тижня, 23 листопада, відвідувачі бібліотеки дізналися про Ісландію — ще одну країну неймовірних пейзажів. Хоча її назва дослівно перекладається, як «крижана країна», холодною та непривітною назвати її не можна. Блакитна лагуна, полярне сяйво, Гольфстрім, водоспади, льодовики, гори та гейзери перетворюють цю країну на декорації до чарівних фільмів. Недарма ісландці до цього часу вірять у міфічних персонажів, адже їхня Батьківщина нагадує казкову книгу.

          Тиждень скандинавської книги завершено. А ми нагадуємо, що у фондах Національної бібліотеки України для дітей є чимало скандинавської літератури як мовами оригіналу, так і у перекладі. Пізнавайте ці країни разом із нами!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей