Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Дівчачі посиденьки за книгою Тетяни Стрижевської «Файні товсті дівки, йо!»

       «Файні товсті дівки, йо!» – книжка про пригоди,
        Про секрети підліткові та сучасну моду.
        Про Мирка і подарунки, дружбу і кохання,
        Про гламурні міські звички й дівочі зізнання.
        «Файні товсті дівки, йо!» – подорож в Карпати,
        Бабця Катря колоритна, на жарти багата.
        Дивовижний відпочинок, магічні портрети,
        Перемоги і поразки, падіння і злети.

       Вчора таких файних дівок, як головні героїні повісті Тані Стрижевської, у бібліотеку на дівчачі посиденьки завітало чимало. А найголовніші і найфайніші серед них – автор книги Тетяна Стрижевська та піар-менеджер видавництва «Фонтан казок» Оксамитка Блажевська здолали на шляху всі кручі, весняний бруд і струмки Сирецького гаю, але таки вчасно і в гарному настрої прибули на посиденьки.

       Пані Тетяна у нашій бібліотеці перебувала вперше, про її захопливі враження, позитивні емоції і вдячність від спілкування з нашими читачами ми неодноразово чули після заходу, а потім читали у дописах на фейсбуці. Наша молода письменниця пам’ятає досі казки, які мама читала їй на ніч в дитинстві; у 9 років вже засіла за першу повість; цікавиться історією Києва та свою першу книгу присвятила столиці; вважає соціальні мережі ворогом щастя і радить іншим менше наслідувати і прагнути чужого.

        Дівчатка під час посиденьок залюбки спілкувалися з Тетяною, цікавилися її життєвими та творчими планами, історією написання повісті «Файні товсті дівки, йо!» та співпрацею з художником-ілюстратором Ольгою Кузнецовою. Навдивовижу емоційно пройшли командні змагання – пошуковий квест за змістом книги, психологічне тестування від психолога бібліотеки, до речі, теж «файної товстої дівки», експрес-флешмоб «Дружня екстрім-пригода», конкурс із нанесення макіяжу «димчасті очі» («смокі айз»).

        Надзвичайне враження на гостей заходу, батьків і учасників посиденьок справила інсценізація уривку з повісті, яку підготували чарівні артистки студії «Бібабо» Дарина Данильченко (за сумісництвом Зоряна) та Милослава Дудник (Мілка з твору). Словом, після посиденьок вишикувалася справжня черга з дівчаток, які бажають взяти в нашій бібліотеці і прочитати підліткову повість Тетяни Стрижевської «Файні товсті дівки, йо!».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей