Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
П’ятдесят штатів Америки за 50 хвилин

         У рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», який працює упродовж п’ятнадцяти років у Національній бібліотеці України для дітей та засвідчує співпрацю бібліотеки з Посольством США в Україні, відбулася зустріч, присвячена історії, символам, літературі п’ятдесяти штатів Америки.

       До бібліотеки вперше завітали учасники програми Access – учні старших класів, які отримали малі стипендії з вивчення англійської мови Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні («English Access Microscholarship Program» – скорочено Access). Програма передбачає неформальне вивчення англійської мови, культури США, а також розвиток лідерських навичок.

       На зустріч зі стипендіатами завітав Метью Кріска, вчитель англійської мови, який викладає англійську у різних країнах (наприклад, у Кореї), зараз він працює викладачем у Британській міжнародній школі.

       Метью родом із Міннесоти, тому він зміг більше розповісти про свій штат. Міннесоту визнано 32-м штатом США у 1858 році, його неформальна назва — «земля 10 тисяч озер», оскільки води штату разом із лісами, парками й неосвоєними територіями являють собою відмінні рекреаційні можливості.

       Метью не оминув увагою усі інші 49 штатів. Учасники заходу дізналися про офіційні абревіатури штатів, їхні прапори, основні символи, будівлі, особливості кулінарії та визначні пам’ятки. Розгадування вікторин упродовж заходу допомагало кращому засвоєнню інформації.

       Спілкування відбувалося англійською мовою.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей