Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Зустріч із Оленою Рижко

         Книги для підлітків та про підлітків – це окрема категорія художньої літератури, яка з’явилася в нашій країні досить недавно. Такі твори дуже потрібні і підліткам, і дорослим. Адже сюжети книг відображають підліткові переживання, дають читачам можливість не відчувати себе самотніми, знайти схожих персонажів або ситуації, які з ними траплялися. А дорослі можуть побачити життя підлітків із середини, що допоможе зрозуміти власну дитину.

        Серед перших книг для та про підлітків, виданих у ВЦ «Академія», була книжка літературознавиці, письменниці Олени Рижко «Дівчина з міста». З того часу у цьому ж видавництві з’явилося ще 4 нових твори авторки, які стали дуже популярними серед підлітків.

        Аби розпитати, чому пані Олена пише книжки саме для такого віку, звідки бере ідеї та чим надихається, на зустріч із письменницею 22 березня у бібліотеку завітали дев’ятикласники.

        Під час заходу мова йшла не тільки про книги гості, а й взагалі підліткову літературу, про ставлення письменниці до різноманітних серйозних, на думку читачів, речей. Наприкінці зустрічі пані Олена, яка працює викладачем в Інституті журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, запропонувала присутнім майстер-клас із написання твору: на що варто звертати увагу, як зробити текст цікавим для читачів тощо.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей