Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
День добра

          У лютому 2017 року під патронатом Президента України, за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства людських ресурсів Угорщини, народного депутата і письменниці Марії Матіос та з благословення Його Преосвященства Любомира Гузара стартував Міжнародний соціальний проект «Книга Добра».

          Під час проекту діти та дорослі з усіх регіонів України писали реальні історії про добрі, мудрі вчинки та створювали малюнки до цих історій. Презентація першого екземпляру унікальної «Книги Добра» відбулася 9 грудня 2017 р. у приміщенні Національного культурного-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» за участі Президента України Петра Порошенка, Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та учасників проекту з усієї України.

          5 грудня 2018 року презентація проекту відбулася і в Національній бібліотеці України для дітей. Наші читачі змогли побачити наживо цю ексклюзивну книгу та познайомитися з членами команди, яка працювала над створенням та промоцією проекту.

          Презентація недаремно відбулася саме 5 грудня – в Міжнародний день волонтерства. Адже важливо не тільки говорити про добро, а й творити його самим. Тому бібліотекарі організували акцію «День добра», до якої долучилися школи №27, №163 та школа-інтернат «Дитяча інженерна академія». Наші небайдужі читачі та учні шкіл готували подарунки, сувеніри, малюнки з побажаннями, щоб передати їх волонтерам для дітей зі шкіл та сиротинців Луганської і Донецької областей.

          На презентацію завітали гості -– співголова Громадської спілки «Асоціація народних волонтерів України» Вікторія Христенко, віце-президент міжнародної громадської організації «Міжнародна дипломатична місія народної дипломатії «Європейська Україна» Лілія Шевченко, голова Благодійного фонду «Армія Добра» Лілія Юрченко, голова організації «Українська жіноча варта» Олена Білецька, голова Української Військової Варти Олександр Білецький, голова волонтерської організації «Твій шлях» Олександр Івашков, член Всеукраїнської Громадської Спілки «Чисті серцем» Микола Якубович та один із авторів історії «Книги Добра» Андрій Христенко.

          Під час заходу мова йшла про історію створення та міжнародне визнання проекту, про добро в житті людини. Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України Алла Іванівна Гордієнко поспілкувалася з дітьми про їх розуміння доброти, а також привітала гостей із Міжнародним днем волонтерства, подякувала за небайдужість і безкорисливість.

          Наша бібліотека однією із перших отримала в подарунок від гостей друкований варіант «Книги Добра». Такі ж екземпляри отримали і школи, які підтримали акцію.

          Наприкінці заходу пані Вікторія Христенко запропонувала дітям взяти участь ще в одній добрій справі – створити невеличкі листівки, щоб привітати з новорічними святами українських військовополонених моряків, які зараз знаходяться в Росії.

          Тож День добра продовжився вже в читальних залах, де діти оформлювали листівки та брали участь у майстер-класах із виготовлення сувенірів для однолітків на сході України.

          Сподіваємося, що цей день запам’ятається дітям та стане початком цілої низки добрих вчинків. Творімо добро, не чекаючи подяк!

          Переглянути окремі сторінки рукописної книги можна тут.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей